Search
Close this search box.

Svet slovenjgraške bolnišnice o novem razpisu za direktorja predvidoma konec avgusta

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je vršilki dolžnosti direktorice bolnišnice Alenki Jezernik Skudnik, ki je bila sprva imenovana do 22. julija, podaljšal funkcijo na mestu v. d. direktorice za največ eno leto oziroma do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili. O novem razpisu za direktorja pa bo svet odločal predvidoma konec avgusta.

V slovenjgraški bolnišnici novega direktorja iščejo po odstopu Janeza Lavreta. Ta je odstopil po tistem, ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Za zapise se je Lavre, ki je koroško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007, opravičil.

Koroško bolnišnico od 22. aprila kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik. Ta se na nedavni razpis za mesto direktorja ni prijavila. Kot je povedala danes, se ni prijavila zato, ker nima zahtevanih pet let delovnih izkušenj na vodstvenem delovnem mestu.

Sta se pa na nedavni razpis prijavila Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek, ki sta oba izpolnjevala pogoje razpisa, a na tajnem glasovanju nobeden od njiju ni prejel potrebne večine glasov članov sveta zavoda.

O objavi novega razpisa za mesto direktorja koroške bolnišnice bodo člani sveta zavoda odločali predvidoma na seji konec avgusta.

Sicer pa so ob umirjanju epidemiološke situacije od danes v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec ob izpolnjevanju določenih pogojev ponovno omogočeni obiski pacientov, ki so v bolnišnični oskrbi več dni.

Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo na dan, in sicer za 30 minut. Obiskovalci morajo na oddelku pred obiskom oddati izpolnjen vprašalnik, ki je dostopen na spletni strani bolnišnice, na voljo pa je tudi pri vratarju. Prav tako morajo obiskovalci dosledno upoštevati tudi ostala navodila osebja, na svoji spletni strani navaja bolnišnica.

Preberite še: Razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice bodo ponovili