Search
Close this search box.

Razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice bodo ponovili

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na torkovi seji ni imenoval direktorja bolnišnice, razpis bodo ponovili, so danes sporočili iz bolnišnice. Na razpis sta se prijavila Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek, ki sta oba izpolnjevala pogoje razpisa in sta se članom sveta v torek tudi predstavila, a na tajnem glasovanju nobeden ni prejel večine glasov.

Oba prijavljena kandidata sta na torkovi redni seji sveta slovenjgraške bolnišnice predstavila programa dela in razvoja bolnišnice. Na tajnem glasovanju, pri katerem je bilo prisotnih vseh devet članov sveta zavoda, pa nobeden od prijavljenih kandidatov ni prejel večine glasov članov sveta.

Preberite tudi: https://www.koroskenovice.si/novice/kandidata-za-mesto-direktorja-slovenjgraske-bolnisnice-plibersek-in-nunciceva/

V slovenjgraški bolnišnici novega direktorja iščejo po odstopu Janeza Lavreta. Ta je odstopil po tistem, ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Za zapise se je Lavre, ki je koroško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007, opravičil.

Koroško bolnišnico od 22. aprila kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik. Takrat je bila imenovana za tri mesece.