Search
Close this search box.

Kandidata za mesto direktorja slovenjgraške bolnišnice Pliberšek in Nunčičeva

Na seji sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec sta se danes kot kandidata za direktorja bolnišnice predstavila Tomaž Pliberšek in Irena Nunčič, odločitev o izboru pa bo znana, ko bosta o tem pisno obveščena oba kandidata, so po seji sveta zavoda sporočili iz bolnišnice. Tako za zdaj ni znano, ali je bil kdo izbran, predvidoma bo to znano v sredo.

Razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec za štiriletni mandat je bil objavljen 8. maja, rok za prijave pa je potekel 23. maja. Na razpis sta prispeli prijavi omenjenih dveh kandidatov, ki sta se danes predstavila članom sveta zavoda, med katerimi je po nedavnih zamenjavah nekaj novih članov.

Pliberšek, ki je bil državni sekretar na ministrstvu zdravje v času ministra Aleša Šabedra, je kandidiral tudi za direktorja Splošne bolnišnice Jesenice. Irena Nunčič pa je v preteklosti med drugim vodila Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.

V slovenjgraški bolnišnici novega direktorja iščejo po odstopu Janeza Lavreta. Ta je odstopil po tistem, ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Za zapise se je Lavre, ki je koroško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007, opravičil.

Koroško bolnišnico od 22. aprila kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik. Takrat je bila imenovana za tri mesece.

Dogodki