Search
Close this search box.

Sobota v Slovenj Gradcu bo v znamenju glasbe

Koroški pokrajinski muzej vabi danes ob 19. uri pred graščino Rotenturn na Večerno promenado ob glasbi.

Zadnjo soboto v juniju se lahko sprehodite do graščine Rotenturn v Slovenj Gradcu, kjer vas bodo navdušile odlične melodije Huga Wolfa in Ludwiga van Beethovna. Prisluhnili boste lahko Bernekerjevi nagrajenki Maji Kastratovik na klavirirju, Roku Ruprehtu na klarinetu, Charlotte Lang na violončelu ter Tanji Klančnik.

V primeru dežja koncert odpade.

Poletje v mestu:

Tudi letos se bo v mestnem jedru Slovenj Gradca odvijalo pestro poletno dogajanje na terasah lokalov. Organizatorji so se po odličnem odzivu obiskovalcev v lanskem letu tudi letos pripravili zanimiv in raznolik program prireditev v sklopu projekta Poletje v mestu, ki bo primeren za različne generacije in ciljne publike obiskovalcev.

FOTO: SPOTUR

Program so pripravili gostinski lokali v mestnem jedru, v sodelovanju z JZ Spotur. Program “Poletje v mestu” se je pričel ta vikend, z dogodki pa so uspeli zapolniti vse poletne vikende do konca avgusta, ko se bo program zaključil z veliko modno revijo lokalov mestnega jedra.

Na različnih prizoriščih v mestu se bo tako skozi poletje zvrstilo več kot 40 dogodkov, od koncertov do stand up predstav, kulinaričnih doživetij, kramarskega sejma, na ogled pa bodo tudi tri kino predstave na prostem.

Poletje v mestu se je pričelo že včeraj s koncertom Samuela Lucasa pred Vilo Pohorje. Uradna otvoritev pa bo prihodnji petek, 3.7., ko se bodo na Glavnem trgu predstavljali lokalni ponudniki hrane, zvečer pa na prireditvenem odru pred Koroško galerijo sledi koncert skupine Sezuti mački. Poletje bo torej pestro na več lokacijah v mestnem jedru.

Danes pa ne zamudite koncerta skupine Kvatropirci, ki bodo na terasi pivnice in picerije Kuf’r s pričetkom ob 20. uri poskrbeli za nežno uverturo v poletje. Več tukaj.

VIR: SPOTUR, Kuf’r

Dogodki