Search
Close this search box.

Na Ravnah odkrili temeljni kamen za Center starejših KO-RA (VIDEO in FOTO)

Na Ravnah na Koroškem, kjer so ob sedmi obletnici delovanja Koroškega medgeneracijskega centra danes najprej "spekli" potico rekorderko, so pripravili tudi svečanost, na kateri so odkrili temeljni kamen za načrtovani Center starejših KO-RA.

Sporazum za izgradnjo novega doma za starejše je sicer minister Janez Cigler Kralj na Ravnah z županom Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomažem Roženom, in direktorjem zavoda Koroški dom starostnikov, Srečkom Mlačnikom, podpisal pred desetimi dnevi, danes pa je v njuni družbi odkril še temeljni kamen. Še pred tem pa se je sprehodil ob potici rekorderki.

VIDEO: Izjava ministra Janeza Ciglerja Kralja

Center starejših KO-RA je načrtovan kot sodoben večnamenski objekt za izvajanje dnevnih oblik varstva, začasnih namestitev za starejše, doma za starejše, varovanih stanovanj in pripadajočih prostorov. KO-RA bo zagotovo velik doprinos za Občino Ravne na Koroškem in hkrati primer dobre prakse v Sloveniji in v širšem evropskem prostoru na področju povezovanja večgeneracijskih aktivnosti ter medgeneracijskih oblik pomoči v stanovanjsko-gospodarskem kompleksu lokalne skupnosti.

Preberite tudi: Uspelo je: Na Ravnah spekli kar dobrih 370 metrov dolgo potico (VIDEO in FOTO)

Prva faza, vredna 1,4 milijona evrov, pa predvideva zagotovitev prostora za dnevne in začasne namestitve. V drugi fazi bodo zagotovili mesta, ki jih bodo prenesli iz doma v Črnečah, tretja faza pa predvideva izgradnjo dodatnih namestitev, tako da bo imel center ob zaključku gradnje okoli 90 postelj.

Vrednost celotne naložbe v izgradnjo centra KO-RA je ocenjena na devet milijonov evrov, še dodatna dva milijona evrov pa so ocenjena vlaganja v preureditev doma v Črnečah, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za kulturno-glasbeni program. Gostje pa so domov odšli s culo koroških dobrot, v kateri ni manjkala niti potica rekorderka.

FOTOGALERIJA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Rozi
Rozi
2 let nazaj

Čestitke. Ne vem,ali sem spregledala, kdaj pričnejo z deli? Kamen lahko stoji leta in leta. Namreč, zahodna stran je še vedno ropotarnica

Na Ravnah na Koroškem, kjer so ob sedmi obletnici delovanja Koroškega medgeneracijskega centra danes najprej "spekli" potico rekorderko, so pripravili tudi svečanost, na kateri so odkrili temeljni kamen za načrtovani Center starejših KO-RA.