Search
Close this search box.

Na Ravnah “Grajska gibalnica” za več gibanja

V ravenski občini so nekatere dogodke, ki so jih v sodelovanju z različnimi partnerji v lokalni skupnosti planirali za letošnjo jesen, izvedli na prilagojen način. V Grajskem parku so postavili tako imenovano “Grajsko gibalnico”, katero so v kratkem filmčku predstavili ravenski župan in sodelujoči partnerji.

VIDEO: Koroška v gibanju in Grajska gibalnica:

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen je ob tem povedal, da letos v občini prirejajo “Dan za spremembe” ter ostale prireditve nekoliko drugače kot pretekla leta. “Veseli me, da te stvari niso odpadle, še vedno promoviramo gibanje in druge zdrave stvari, kot so dnevi brez alkohola, toda bistveno drugače, brez prisotnosti ljudi kot je bilo to leta do sedaj. Vendar pa vabim vse, da se udeležijo vseh aktivnosti oziroma “Grajske gibalnice”, ki je v Grajskem parku in bo trajala toliko dlje, da bodo vsi imeli priložnost videti kaj vse občina Ravne ponuja.” Hkrati se je zahvalil vsem društvom in organizacijam, ki prispevajo k temu, da se imajo ljudje možnost gibati.

“Grajska gibalnica” z različnimi gibalnimi aktivnostmi:

Kot smo že poročali na Ravnah zadnjih 19 let pripravijo preventivni dogodek “Koroška v gibanju”. V zadnjih letih ga ob podpori ravenske občine v Grajskem parku na Ravnah izvedejo ob obeležitvi Evropskega tedna mobilnosti. Kot so pojasnili na občini je program osredotočen na promoviranje zdravega življenjskega sloga s poudarkom na gibanju oziroma mobilnosti, preventivi na področju tveganih vedenj in medgeneracijskemu druženju. Cilj projekta pa je v akcijo vključiti čim več akterjev in s tem dvigniti kakovost in strokovnost prireditve ter povezati lokalne organizacije in društva.

Namesto da bi udeležencem za en dan ponudili raznolike oblike gibanja, so letos program izvedli na malo drugačen način – s poudarkom na promociji aktivnosti, ki jih izvajajo sodelujoči. Postavili so t.i. “Grajsko gibalnico”, kjer so posamezne postaje z različnimi gibalnimi aktivnostmi opremili njihovi vsakoletni partnerji iz sodelujočih organizacij in društev: Koroško društvo za boj proti raku, Koronarni klub Mežiške doline, Koroški medgeneracijski center, Društvo diabetikov Mežiške doline, Društvo Šola zdravja, Zdravstveno vzgojni center ZD Ravne, Društvo Projekt Človek, A.L.P. Peca, LAS Mežiške doline, Društvo Altra, Društvo Ozara, Koroški atletski klub Ravne, Judo klub Ravne.

Preberite še: Na Ravnah vstop v jesen s številnimi aktivnostmi, Preko 200 prostovoljcev na Ravnah pobralo 800 kg odpadkov in 1 m3 kosovnih odpadkov

VIR: Občina Ravne

Dogodki