Preko 200 prostovoljcev na Ravnah pobralo 800 kg odpadkov in 1 m3 kosovnih odpadkov

20200919_102901

Občina Ravne na Koroškem se je letos že šestič pridružila vseslovenski akciji “Dan za spremembe – dan za povezovanje skupnosti”, ki ga že enajsto leto zapored organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva.

Kot so sporočili iz ravenske občine je v čistilni akciji, ki je potekala preteklo soboto sodelovalo 11 različnih organizacij iz vaških in četrtnih skupnosti, šol, društev in drugih organizacij, dejavnih je bilo okoli 244 prostovoljcev. Občina je za prostovoljce, ki so sodelovali v akciji organizirala in priskrbela rokavice, vreče, vodo in malico. Vreče smeti je po končani čistilni akciji na zbirnih mestih pobralo Javno komunalno podjetje Ravne d.o.o. Pobranih je bilo 800 kg odpadkov in 1 m3 kosovnih odpadkov, so še sporočili iz občine.

Sodelovali so: Taborniki, VS Strojna, KS Strojnska Reka, Osnovna šola Juričevega Drejčka,  ČS Dobja vas, Lovska družina Prežihovo, ČS Trg, OZ Rdečega križa Ravne in Kotlje, KS Kotlje, Mladinski svet Ravne na Koroškem, Društvo projekt človek.

VIR: Občina Ravne

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.