Marijana Cigala: “Ministra smo prosili, da se resneje pristopi k sofinanciranju projekta vodooskrbe v Zgornji Dravski dolini”

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je danes v okviru obiska Vlade RS na Koroškem v Dravogradu seznanil s pogledom občin na projekt vodooskrbe v Zgornji Dravski dolini, financiranjem projekta in težavami, s katerimi se ob tem soočajo občine.
Marijana Cigala

O skupnem projektu petih občin, pri katerem je vodilna Občina Dravograd, je danes po srečanju z ministrom spregovorila tudi dravograjska županja Marijana Cigala.

VIDEO: Izjava županje Marijane Cigala po srečanju z ministrom Vizjakom

Projekt z uradnim imenom Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 3. sklop je v bruto vrednosti ocenjen na 50 milijonov evrov, sofinancirata pa ga država in evropski kohezijski sklad. Kot rečeno, gre za skupni projekt petih občin, in sicer so vanj vključene občina Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka in Dravograd, ki je kot vodilna občina pri projektu z družbo Riko že marca 2016 podpisala pogodbo za izvedbo del.

Preberite tudi: Z delovnim posvetom se začenja vladni obisk na Koroškem

Pri tem naj še omenimo, da bo minister Vizjak popoldne med drugim obiskal gradbišče bazenskega kompleksa na t. i. degradiranem območju Mercator v Slovenj Gradcu, za katerega je včeraj podpisal tudi sklep o sofinanciranju, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.