Minister Vizjak podpisal sklep o sofinanciranju projekta »Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka«

Medtem ko je gradnja novega bazenskega kompleksa skupaj s parkom urbanih športov v Slovenj Gradcu že v teku, je minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak podpisal še sklep o sofinanciranju projekta.
sg bazen

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je podpisal sklep o sofinanciranju projekta »Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka«, preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) v vrednosti dobrih 5,1 milijona evrov.

Projekt vključuje celostno ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim zimsko letnim bazenskim kompleksom predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja. S tem se bo izboljšala kakovost preživljanja prostega časa ter oblikovale nove javne površine v mestu. Revitaliziranih bo približno 1 ha urbanih površin, so sporočili iz ministrstva za okolje in prostor.

Celotna vrednost projekta znaša dobrih 8,6 milijona evrov, od tega znaša sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj državnega proračuna dobrih 5,1 milijona evrov. Predviden zaključek je konec leta 2022.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu odkrili temeljni kamen za izgradnjo bazenskega kompleksa in parka urbanih športov

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.