Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu odkrili temeljni kamen za izgradnjo bazenskega kompleksa in parka urbanih športov

Medtem ko je gradnja novega bazenskega kompleksa skupaj s parkom urbanih športov v Slovenj Gradcu že v teku, so danes na gradbišču odkrili temeljni kamen.

Kratke svečanosti so se poleg slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja ter direktorice JZ Spotur Marije Lah med drugim udeležili tudi predstavniki izvajalcev in projektantov: direktor Kolektor Koling Tine Vadnal in direktor operative Gašper Matelič ter direktor podjetja Projekt d.d. iz Nove Gorice Vladimir Durcik ter podžupanja Martina Šisernik in podžupan MO SLovenj Gradec dr. Peter Pungartnik.

VIDEO: Svečano odkrivanje temeljnega kamna

[aiovg_video id=166481]

FOTO: V Slovenj Gradcu so odkrili temeljni kamen za bazen in urbani park:

Trenutno je že v teku gradnja bazenskega kompleksa z zimskim in letnim bazenom ter ob tem tudi gradnja sodobnega parka urbanih športov. Naložba je vredna 8,6 milijona evrov, občina pa jo gradi z izdatno podporo sredstev iz mehanizma celostne teritorialne naložbe. Gradnja trenutno poteka po načrtih, zaključek pa je predviden v letu 2022.

Julija letos so svetniki Mestne občine Slovenj Gradec podprli tudi idejno zasnovo nadgradnje projekta s parkom motoričnih igral in bazenom s skakalnico. Občina je zato, da bi uresničila tudi to željo občanov in še nekatere druge, najprej šla v pogajanja za nakup sosednjega, 3800 kvadratnih metrov velikega zemljišča, ki ga je ob soglasju mestnih svetnikov nedavno kupila za 280.000 evrov. Na novem občinskem zemljišču je predvideno otroško igrišče z različnimi motoričnimi igrali na več nivojih. Ker se območje nekoliko spušča, je predvidena tudi jeklenica za spuste, na zgornjem platoju pa je predviden bazen s skakalnico v velikosti 12 krat 12 metrov in štirimi metri globine na delu, kjer je skakalnica. Predvidena sta tudi tobogan in plezalna stena.

VIR: STA