Search
Close this search box.

Kaj pravi župan Klugler glede skakalnice v bazenskem kompleksu?

Po več letih načrtovanj se je marca v Slovenj Gradcu začela gradnja težko pričakovanega bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Je ena največjih investicij v občini, ki je ocenjena na 8,6 milijona evrov. 

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec na sredini seji niso razpravljali o projektu gradnje bazenskega kompleksa, kot je sprva predlagal del svetnikov, ki želijo razpravo o možnosti gradnje skakalnice ob bazenu, ki v naložbi, ki je že v teku, zdaj ni predvidena.

Gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov je poleg gradnje neprofitnih stanovanj, največji projekt občine v zadnjem obdobju. Oba projekta sta sofinancirana iz sredstev mehanizma celostne teritorialne naložbe.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je pojasnil, da so po sedmih mesecih izbirnega postopka končno “zakopali prvo lopato”. Dotaknil se je tudi posameznih občanov, ki se ne strinjajo, da je iz načrtov gradnje bazenov umaknjena skakalnica. Na občini so dokupili zemljišče v velikosti dobrih 3800 kvadratnih metrov, ki je v neposredni bližini izgradnje novega bazena in Merkatorjem. Na zemljišči načrtujejo izgradnjo večjega medgeneracijskega adrenalinskega parka s tretjim bazenom, na katerem pa bi lahko bila tudi skakalnica. Več o idejni zasnovi in kako se bo ta povezovala s kompleksom, ki že nastaja, bo znano julija, nato bodo o tem na seji razpravljali svetniki.

Prvo lopato so že zakopali.

Naj spomnimo, da se je slovenjgraški župan Tilen Klugler že pred časom odzval na nezadovoljstvo, ki se je širilo po družbenih omrežjih glede skakalnice v bazenskem kompleksu v Slovenj Gradcu. Takrat je pojasnil, da bodo skakalnico izgradili na pravilen in ne provizoričen način, ter tako, da bo sprejemljiv za prav vse skupine občanov, od najstarejših do najmlajših, od zdravih do gibalno oviranih in od tistih, ki se bi plavati šele želeli naučiti ter tudi do tistih, ki so dobri plavalci. Kaj je še dodal preberite tukaj.

Za izvajalca del za gradnjo bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov so podpisali pogodbe z izbrano družbo Kolektor Koling. Gradnja celotnega kompleksa naj bi trajala dve leti, tako da bi novo infrastrukturo lahko začeli uporabljati poleti leta 2022.

Preberite še: Slovenjgraški svetniki podprli pobudo za znižanje sejnin, Celotno oskrbo s komunalnimi odpadki na Koroškem prevzema Kocerod.

Dogodki