Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bodo kmalu pričeli z gradnjo bazenskega kompleksa (FOTO in VIDEO)

Po več letih načrtovanj se bo v Slovenj Gradcu predvidoma v začetku aprila začela gradnja težko pričakovanega bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Naložba je ocenjena na 8,6 milijona evrov. Občina jo bo izvedla s sredstvi iz mehanizma celostne teritorialne naložbe, lastnimi sredstvi in sredstvi Eko sklada, išče pa še dodatne vire.

[VIZUALIZACIJA – PROJEKT IZGRADNJE POKRITEGA BAZENA IN URBANEGA PARKA V SLOVENJ GRADCU]Zelo me veseli dejstvo, da je prišel trenutek, ko lahko z vami delim vizualizacijo težko pričakovanega projekta. Vanj smo v zadnjem letu vložili resnično veliko dela in naporov. Z veseljem vam sporočam, da so izpolnjeni vsi pogoji za pričetek gradnje. Končali smo z izbirnim postopkom za izvajalca del, kar pomeni, da v kratkem sledi podpis pogodbe in pričetek del na največjem projektu vseh časov v Slovenj Gradcu."Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj."

Objavil/a Tilen Klugler – Župan MO SG dne Sreda, 11. marec 2020

Gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov in gradnja bloka neprofitnih stanovanj, ki že poteka, sta največja projekta občine v zadnjem obdobju. Oba projekta sta sofinancirana iz sredstev mehanizma celostne teritorialne naložbe.

Postopek za izbiro izvajalca del za gradnjo bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov se je končal, podpis pogodbe z izbrano družbo Kolektor Koling bo predvidoma prihodnji teden, je danes na novinarski konferenci sporočil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. Ocenil je, da bi se gradnja lahko začela okoli 1. aprila in bi trajala dve leti, tako da bi novo infrastrukturo lahko začeli uporabljati poleti leta 2022.

Slovenjgraška občina je bazenski kompleks in park urbanih športov umestila v t. i. degradirano območje Mercator, kjer je bil tudi dosedanji letni bazen. Z ureditvijo dobrih 9600 kvadratnih metrov velikega območja ne bo le sanirala degradiranega območja, ampak bo ustvarila privlačno območje z različnimi vsebinami.

Na občini so projekt izgradnje novega bazena, ki si ga občani že dolgo želijo, pripravljali dlje časa, projekt se je vmes spreminjal, naposled pa izoblikoval v projekt zimsko-letnega bazena s parkom urbanih športov.

Nedavno je občina na območju projekta kupila še del zemljišča in bo projekt še nekoliko razširila, razmišlja o gradnji večjega otroškega parka in dodatnih parkirišč. Medtem išče tudi dodatne vire za sofinanciranje naložbe, s pomočjo katerih bi lahko znižala lastni delež. Tako si okoli 400.000 evrov obeta tudi v okviru razpisa šolskega ministrstva.

Že na sredini seji mestnega sveta, pa tudi v današnji izjavi za javnost, se je župan dotaknil tudi peticije občanov, ki se ne strinjajo, da je iz načrtov gradnje bazenov umaknjena skakalnica. Župan je pojasnil, da so bile prvotno predvidene tri skakalnice, a so bile po dodatnem preverjanju, strokovnih utemeljitvah in zaradi prostorskih omejitev vse črtane iz projekta.

Če bi zgradili tudi skakalnico, bi morali poglobiti dno bazena na pet metrov, to pa bi lahko le v primeru, da bi gradili večje bazene ali ločen bazen samo za ta namen. Hkrati je župan opozoril, da globlji bazen zahteva večje stroške vzdrževanja in ogrevanja, dodatnega reševalca iz vode in močnejšo strojnico.

Dogodki