Search
Close this search box.

Glasujmo za mehanika leta. Med kandidati tudi Korošec

Žurnal24 v sodelovanju s specializirano revijo Mehanik in voznik že šestič izbira Mehanika leta. Namen tekmovanja je širjenje glasu o dobrih mehanikih in znanj o dobro vzdrževanih in s tem varnih vozili. Med 15 kandidati pa se za laskavi naziv poteguje tudi Robert Žnider iz podjetja Avto center Ravne na Koroškem. V finale se bo uvrstilo osem mehanikov z največ prejetimi glasovi, ki se bodo pomerili v malce bolj strokovno obarvanem finalu v začetku decembra.

V prvem krogu izbora vabijo k sodelovanju tudi vas, da si ogledate seznam letošnjih kandidatov in jim z glasovi pomagate na poti v finale. Vsi, ki boste oddali svoj glas, boste na koncu sodelovali v žrebu za praktične nagrade, so zapisali na spletni strani Žurnal24.

Na podlagi glasovanja, ki poteka na spletnem mestu http://ad.zurnal24.si/mehanik-leta/ bodo izbrali osem finalistov (vključno z lanskim zmagovalcem devet), ki se bodo 4. decembra pomerili na zaključnem dogodku, izboru za mehanika leta, ki bo potekalo na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad-Ljubljana pod nadzorom strokovne komisije.

Glasovanje se bo zaključilo 25. 11, finalno tekmovanje pa bo 4. 12. Svoj glas lahko oddate TUKAJ.

Ob osmih finalistih se lanski zmagovalec, Anže Soklič, samodejno uvrsti v finale, ne glede na število prejetih glasov. Finalisti se bodo za naziv mehanika leta pomerili na zaključnem dogodku 4. decembra 2019.

Organizatorji izbora tudi napovedujejo, da bodo morali finalisti na finalni prireditvi letos prikazati še več znanja kot prejšnja leta, saj bodo teoretična vprašanja še bolj zahtevna, praktične naloge pa bodo temeljile tudi na osnovi vsakodnevnih napak, s katerimi se srečujejo mehaniki. Tako, da pot do zmage ne bo lahko. Do finala pa lahko kandidatom, kot že rečeno, pomagate z glasovanjem tudi vi.

Naj še omenimo, da je AC Ravne 8. junija, Ravnah na Koroškem, natančneje v Poslovni coni Ravne, odprl nove prostore. Investicija, vredna dva milijona evrov, je sad izjemne poslovne uspešnosti, poguma in delavnosti celotne ekipe AC Ravne, pod vodstvom lastnika in direktorja Petra Stočka. Več o uradni otvoritvi si lahko preberete TUKAJ, več o prireditvi, “Dan Avto centra Ravne” na Kopah, pa najdete TUKAJ.

Dogodki