Search
Close this search box.

Peter Stočko: “Jaz vas imam za moje stranke in brez vas, ne bi bilo nas” (VIDEO in FOTO)

Danes, 8. junija, je na Ravnah na Koroškem, natančneje v Poslovni coni Ravne, potekala uradna otvoritev novih prostorov Avto centra Ravne na Koroškem, investicije vredne dva milijona evrov, ki je sad izjemne poslovne uspešnosti, poguma in delavnosti celotne ekipe AC Ravne, pod vodstvom lastnika in direktorja Petra Stočka.

Otvoritve so se udeležili številni gostje od blizu in daleč, sorodniki, prijatelji in znanci družine Stočko, zaposleni in seveda kupci Avto centra Ravne. Med drugim so bili prisotni poslanec v DZ, Jani Prednik, župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, župan Občine Prevalje, dr. Matic Tasič, generalni direktor P Automobila Importa in C Automobila Importa, Jožko Tomšič, direktor znamke Peugeot, Adam Kavšek ter direktor znamke Citroën v Sloveniji, Filip Koren … Za popestritev dogajanja je poskrbela Korošica Dunja Vrhovnik, program pa je povezovala Darja Vrhovnik.

VIDEO: Uvodni del govora direktorja AC Ravne, Petra Stočka


Stočko je tudi dejal: “Ustanovitev podjetja pred leti je bil zame velik korak in velika življenjska odločitev. Na tem mestu se moram zahvaliti in izpostaviti mojo prelepo ženo, ki mi je takrat stala ob strani in me spodbudila, da sem se takrat odločil za ta korak. Zaposlil sem 5 ljudi in začeli smo z delom. Nov pomemben dogodek se je zgodil leta 2016, ko smo poleg znamke Peugeot, dobili zastopstvo tudi za znamko Citroen, kar je bila moja dolgoletna želja, seveda združiti obe francoski znamki pod eno streho.”

“Posledično smo z obema znamkama prerasli prejšnjo lokacijo, na kateri smo delovali in potrebno se je bilo odločiti za korak naprej, za to prelepo stavbo, na katero smo danes v podjetju izjemno ponosni. Moja vizija je vedno bila in bo, biti podjetje, prijazno ljudem. Podjetje, v katerem se ljudje počutijo domače, dobro in kamor se radi vračajo. In to vizijo hočem peljati naprej, dokler bom to delal v tej branži ali karkoli,” je zaključil Stočko in se še enkrat zahvalil vsem, ki so mu in mu v teh letih stojijo ob strani. S poudarkom na ekipi odličnih sodelavcev, brez katerih podjetje ne bi bilo tako uspešno kot je. Omenil pa je tudi sinova, ki mu dajeta dodatno energijo, ki jo dnevno potrebuje za uspešno delo.

Po dobrih petih letih prodaje in servisiranja avtomobilov znamke Peugeot in Citroen, se je podjetje preselilo v nov, lasten večji salon. Na večjo in sodobno opremljeno lokacijo, ki omogoča boljše delovne pogoje in kvalitetnejše delo tako za kupce kot tudi za zaposlene. Naj spomnimo, da je podjetje začelo pisati zgodbo o uspehu s petimi zaposlenimi, danes ekipo sestavlja že 18 uspešnih in delovnih članov, ki so se na otvoritvi, skupaj s strankami, veselili pomembne pridobitve, tako zanje kot za celotno Mežiško dolino, če ne kar Koroško. AC Ravne je namreč edini avto salon v Mežiški dolini, na kar je ponosen tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen, ki je na današnji slovesnosti med drugim čestital Petru Stočku in njegovi družini ter seveda celotni ekipi AC Ravne.

Rožen je tudi dejal, da je za razliko od občine in prodaje Rimskega vrelca Peter Stočko s svojo ekipo bistveno bolj uspešen. Omenil je tudi, da Občina Ravne komunalno opremlja Poslovno cono Ravne že več kot deset let, da bodo z investicijami nadaljevali tudi v prihodnje ter s tem zapolnili poslovno cono, ki bo povezala Ravne in Prevalje ter s tem dosegli cilje za spodbujanje gospodarstva, ki so si jih zadali v preteklih letih.

VIDEO: Pozdravni govor poslanca v DZ, Janija Prednika


AC Ravne zastopa znamki Peugeot in Citroen, slednja ravno v tem mesecu praznuje tudi sto let delovanja, ime pa nosi po ustanovitelju Andreu Citroenu in je pomemben avtomobilski proizvajalec na svetovnem trgu. Znamka Citroen je v poslovenm svetu vedno veljala za nekaj posebnega. Kot je danes razložila Darja Vrhovnik, ki je obiskovalcem nanizala kar nekaj pomembnih zgodovinskih dogodkov in podatkov, povezanih z obema znamkama, je med otvoritvijo 7. avtomobilskega salona, leta 1922, letalo prvič v zgodovini na nebo zapisalo ime znamke. “To je Pariz, to je Citoren”. Med leti 1925 in 1934 pa si je Citroen privoščil veličasten oglas, s svetlobnim napisom svojega imena na Eifflovem stolpu, ki se je raztezal 30 metrov v višino in ga je krasilo 250 tisoč žarnic in 600 km električnih kablov.

Če ste se morda spraševali, od kod logotip Citroen, se odgovor skriva v zobnikih. Andre Citroen je namreč najprej izdeloval zobnike, logotip pa predstavlja dva navzgor obrnjena zobnika, ki sta bila del Citroenovega patentiranega orodja že leta 1905.

Kot zanimivost velja omeniti tudi avtomobilsko znamko Peugeot, saj velja za drugo najstarejšo avtomobilsko znamko na svetu, ki se ponaša z več kot dvesto leti zgodovine in 130 leti avtomobilskih inovacij. Ravno v teh dneh pa na slovenski trg prihaja njihov nov model, ki združuje zahtevnost, videz in emocije, Peugeot 508 SW. Peugeot pa danes svojo inovativnsot dokazuje predvsem na področju električnih vozil in hibridnih motorjev.

Na svečanem dogodku smo prisluhnili tudi generalnemu direktorju P Automobila Importa in C Automobila Importa, Jožku Tomšiču, ki je čestital celotni ekipi AC Ravne ter med drugim izpostavil dobre lastnosti Petra Stočka, ne le v smislu direktorja, pač pa tudi kot športnika, človeka, ki veliko vrača družbi in je vpet v življenje in dogajanje v okolici, ki zna prisluhniti sočloveku in podpreti različne organizacije ter društva tako na lokalni ravni kot širše.

Danes smo tukaj zato, da skupaj slavimo priložnost, ki je narisala nasmeh na obraze ekipi podjetja AC Ravne in njihovim strankam. Nova prodajna salona sta posledica poguma, vztrajnosti in izvirnosti, to so vrednote AC Ravne, ki so omogočile, da so se razvili v uspešno podjetje, v pomembnega delodajalca in tvornega soustvarjalca življenja v Občini Ravne,” je poudaril Tomšič. 

Po uradnih nagovorih, predstavitvi podjetja skozi kratek film, je sledil še slavnostni prerez traku in druženje ob okusni hrani in pijači ter seveda ogled ponudbe AC Ravne.

Na Ravnah je veselo … Avto center Ravne Dunja Vrhovnik

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 08. junij 2019

Dogodki