Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: V Slovenj Gradcu odprli sobo z dosežki Adija Smolarja

V stavbi, kjer je Kavarna Čokoladica, na Glavnem trgu 19 v Slovenj Gradcu, so danes uradno odprli prostor, kjer so na ogled dosežki Adija Smolarja.

Slovenj Gradec se od danes naprej ponaša z novo pridobitvijo. V stavbi, kjer je Kavarna Čokoladica, na Glavnem trgu 19 v Slovenj Gradcu, so uradno odprli prostor, kjer so na ogled dosežki Adija Smolarja.

Adi Smolar v družbi gospe Brede Rožič, pobudnice za odprtje sobe.

Kot je povedala Breda Rožič, ki je bila tudi pobudnica za odprtje Adijeve sobe, želijo z odprtjem le te v Slovenj Gradec privabiti tudi več turistov, saj menijo, da bo to še ena od številnih turističnih atrakcij mesta miru. Adi pa je ob tej priložnosti dobil tudi svojo tortico.

Na uradnem odprtju sobe se mu je pridružila tudi koroška glasbenica Dunja Vrhovnik, ki je zapela nekaj priredb njegovih skladb, pri pesmi Bognedaj, da bi crknu televizor, pa se ji je na odru pridružil tudi Adi, ki je nam potem še sam zaigral nekaj njegovih hitov.

Adi se je na otvoritvi zahvalil tudi Koroškemu radiu in Ireni Fasvald za čustveno praznovanje, ki so mu ga na radiu pripravili ob njegovi 60-letnici.

Video: Nagovor Adija Smolarja



Dosežki Adija Smolarja so na ogled v stanovanju, v katerem je določeno obdobje tudi živel in ustvarjal. Poleg otvoritve ter prikaza njegovih dosežkov in del se bodo v atriju te hiše v mesecu aprilu in maju organizirale bralne urice njegovih pravljic za najmlajše. Od junija dalje pa bo apartma namenjen v turistične namene – za nočitve. Rezervacije zanj bodo sprejemali preko spletne strani Booking.com, namenjen pa je vsem, ki bi si želeli na oddih v Slovenj Gradec.

Video: Soba z dosežki Adija Smolarja


Preberite tudi: Adi Smolar: “Čudovito je biti obdan z ljudmi, ki dobro mislijo.”

Kot je nam pred kratkim zaupala lastnica stavbe Brede Rožič, bo en del stavbe namenjen Adiju Smolarju, kjer bodo na ogled njegovi dosežki, v drugem delu stavbe pa imajo v načrtu ureditev prav tako tematsko zasnovane galerije priznanih glasbenikov iz Slovenj Gradca.

V stavbi, kjer je Kavarna Čokoladica, na Glavnem trgu 19 v Slovenj Gradcu, so danes uradno odprli prostor, kjer so na ogled dosežki Adija Smolarja.