Search
Close this search box.

Svoja osamitvena občutja ubesedite s sodelovanjem na literarnem natečaju

Zveza kulturnih duštev Slovenije in revija Primus  vabita, da s pesniško besedo rečete ko(ro)nec ustvarjalnemu molku.

Zapisali so, da je čas, “da svoja osamitvena občutja ubesedite s sodelovanjem na literarnem natečaju Umetnost je korona stvarstva” kjer zbirajo najboljše pesmi, nastale v literarni izolaciji.

Dobrodošlo je vsakršno popisovanje občutenj: od tega kako si zapolnjujete čas, občutite osamo, kaj pogrešate, česa ne … Prepovedana pa je beseda korona, saj organizatorji želijo, da jo premagate tudi z ustvarjalnostjo.

Vse pesnitve bosta v osami prebirali pesnica in literarna mentorica mag. Ana Porenta ter književnik in prevajalec mag. Matej Krajnc. Vse nagrajene pesmi pa bodo objavljene v reviji Primus.

Podelili bodo tudi nagrade: prvi nagrajenec bo prejel denarno nagrado v višini 150 evrov, drugouvršeni letno naročnino na revijo Mentor, tretja nagrada pa bo knjižna nagrada Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Še neobjavljeno pesem, ki naj ne bo daljša od 60 verzov, lahko pošljete do vključno 1. maja na e-naslov ustvarjaj.doma@gmail.com s pripisom: Pesem v literarni izolaciji. Zaradi anonimnosti pošljite dva dokumenta – v enem naj bo samo pesem z izbrano šifro, v drugem pa izbrana šifra, ime in priimek, starost, naslov, el. naslov in telefonska številka.

Preberite še: Natečaji za ljubiteljske umetnike v času izolacije preseljeni na splet, Fotovizije: Natečaj za mlade fotografeNatečaj za mlade umetnike: Koroška, kdo si?.

VIR: Zveza kulturnih društev Slovenije 

Dogodki