Search
Close this search box.

Natečaj za mlade umetnike: Koroška, kdo si?

Lanskoletna zmagovalka Monika Plemen.

Klub koroških študentov v sodelovanju s KMKC Kompleks in Galerijo Ravne, že drugič zapored organizira natečaj vizualne umetnosti.

Natečaj, ki poteka pod okriljem projekta “Koroška, kdo si?” vabi mlade umetnike, ki so stari med 18 in 29 let, da s svojimi umetniškimi deli predstavijo svoj pogled na aktualno stvarnost.

Iz Kluba koroških študentov so sporočili, da projekt “Koroška, kdo si?“, v ospredje postavlja koroške ustvarjalce in je manifestacija regije kot potenciala in priložnosti. “Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje mladih umetnikov v regiji in jim ponuditi priložnost, da svoje delo predstavijo v domačem okolju.” so dodali.

Njihov cilj je ponuditi umetnikom iztočnico za nadgrajevanje njihovega dela in izražanja, zato so se v dogovoru z Galerijo Ravne odločili, da kot prvo nagrado ponudijo možnost samostojne razstave v letu 2021 v Galeriji Ravne.

Grafika: Saša Nemec

Natečaj je odprt do vključno 31. marca 2020. Nagrada pa bo podeljena za kvalitetno in inovativno ter še neobjavljeno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. “Umetniki lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa in novih medijev. Natečaj je namenjem mladim vizualnim ustvarjalcem, ki živijo in ustvarjajo na Koroškem, imajo na Koroškem stalno ali začasno prebivališče oziroma so na Koroškem rojeni. Tema natečaja ni določena,” so še povedali.

Več o pravilih natečaja in nagradah si lahko preberete tukaj.

Vir: KKŠ