Peta gostja Corona Detention koncerta je bila Ditka z bandom

V Slovenj Gradcu nadaljujejo z glasbenimi video "sešni". Tokratna gostja Corona Detention koncerta je bila Ditka z bandom.
6296f5d3-032a-53d2-2c75-83fa774f28fa

Peti v sklopu Corona Detention “sešnov”, koncertnih nastopov iz studija MKC se predstavlja koroška kantavtorica Ditka z bendom. Predstavili so pet avtorskih glasb: Proti soncu, Silence, Ne bodi kot drugi, Ne bodi kar nisi, I like it.

VIDEO: Ditka z bandom iz studija Mkc:

Video je nastal v sodelovanju z Kiki-Riki Films, zvok pa je delo Aleša Gangla. Organizator projekta je Mkc Slovenj Gradec, Mladinski svet Slovenj Gradec in Spektakularnost glasbe. Cilj je omogočiti predstavitev novim glasbenim vsebinam, širiti video arhiv domačih glasbenikov in dvigniti splošno kvaliteto žive glasbe. 

Glasbena zgodba kantavtorice in skladateljice Ditke je zanimiva kombinacija uglasbene poezije in njenih avtorskih besedil v angleškem jeziku. Slednje so bile večkrat nagrajene na različnih skladateljskih tekmovanjih v tujini. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, vsestranskim glasbenikom, ki je tudi član njene glasbene zasedbe in avtor vseh aranžmajev njenih pesmi.

V preteklih desetih letih je Ditka izdala tri albume: Ne bodi kot drugi (2013), Ne spreminjaj me (2016) in Ne bodi, kar nisi (2019), letos pa v proslavitev jubileja še vinilno ploščo Ditka 10 (2021). Na plošči so zbrane pesmi, ki so jo v času njene dosedanje kariere najbolj zaznamovale. Za sabo ima številne samostojne koncerte in koncerte v sklopu večjih festivalov. Med drugimi velja omeniti njeno zmago na največjem kantavtorskem festivalu v Bolgariji “Sofia Singer Songwriter Festival” (2019).

Na koncertu jo spremljajo prekaljeni glasbeniki, stalni člani njene zasedbe Ditka&band: Gorazd Čepin – klaviature, spremljevalni vokal, Jan Lužnik – električna kitara, spremljevalni vokal, Ilj Pušnik – kontrabas, Gregor Hrovat – tolkala.

Do danes so se na istem kanalu predstavili TeemstaahZircuSManifestJan Lužnik in Nage Babe.

Besedilo: Mladinski svet Slovenj Gradec

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.