Mladinske organizacije iz Slovenj Gradca prirejajo koncerte za “korona čas”

Svoje ideje so v času, ko glasbeni odri samevajo združili Mladinski Center Slovenj Gradec, Glasbena Spektakularnost (Philom, ZircuS, Gangl Productions) in Mladinski svet SG, ki nadaljujejo sklop glasbenih koncertov iz studia MkC Slovenj Gradec. K sodelovanju pa vabijo tudi vse mlade bande.
be09ab14-346f-4fb9-87cf-a1444956a357

Po njihovih besedah je Koroška vir kreativne glasbe v Sloveniji, zato želijo v avdiovizualni obliki obeležiti čim večje število ustvarjalnih posameznikov in skupin. Kot pilotna, prva verzija “corona” nastopa je bila objavljena eksperimentalna verzija karantenskega singla skupine ZircuS – Stay at Home.

VIDEO: ZircuS – Stay at Home.

Prvi v sklopu “kratkometražnega” koncerta se predstavljajo Manifest iz Kotelj. Gre za rock trio, ki ga sestavljata brata Gaber Bobek in Lovro Bobek, ter Dementej Gradišnik.

Preberite še: ROCK Ravne: Bitko bandov 2019 so osvojili člani skupine Manifest (FOTO), Korošci v finalu “Bitke bendov 2019”

Vabijo vas k spremljanju Youtube kanala, na katerem je pred leti že potekal “live sešn” “Muzike”. Na ta način želijo mladinske organizacije širiti video arhiv nastopov domačih glasbenikov. Kot so pojasnili organizatorji je video delo Kiki Riki Films zvok pa delo Aleša Gangla.

V prihodnjih mesecih bodo sledili še trije tovrstni koncerti, ki bodo objavljeni vsak naslednji četrtek. Vabljeni pa ste tudi vsi zainteresirani mladi bandi: mladinskisvet.mosg@gmail.com.

VIR: Glasbena Spektakularnost

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.