Delta Blues nastop Jana Lužnika v sklopu koncertov za “korona čas”

Prejšnji teden so se v sklopu koncertov za "korona čas" predstavili Manifest iz Kotelj, pilotna, prva verzija "corona" nastopa pa je bila objavljena eksperimentalna verzija karantenskega singla skupine ZircuS - Stay at Home. Kot drugi se predstavlja Jan Lužnik.
e45898cc-8d94-4447-a6a4-fd15d438dcd2

Jan Lužnik je kitarist, pevec in avtor s prepoznavnim zvokom. Glasbene izkušnje je nabiral z igranjem v različnih zasedbah (Bizarna scena, Hippies Guru, Can of Bees, Loose Cannon…) kot glavni vokalist in kitarist. Posebej velja omeniti garažni punk /blues trio Can of Bees, ki je deloval med leti 2010 – 2016 , z avtorsko glasbo pa se je zasedba predstavila s številnimi samostojnimi koncerti doma in v tujini.

Lužnik, ki danes ustvarja samostojno ostaja zvest glasbenemu stilu, ki v največji meri stremi k blues-u. V navdih so mu svetovni glasbeni izvajalci kot npr. Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn in drugi. Svoje bogato znanje igranja kitare danes deli med svoje učence vseh generacij, hkrati pa je član spremljevalne zasedbe dveh koroških kantavtorjev, Ditke in Milana Kamnika. Nastop zajema avtorske skladbe kot priredbe glasbenikov kot so Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan, Sam Chatmon in Elmore James.

Svoje ideje so v času, ko glasbeni odri samevajo združili Mladinski Center Slovenj Gradec, Glasbena Spektakularnost (Philom, ZircuS, Gangl Productions) in Mladinski svet SG, ki nadaljujejo sklop glasbenih koncertov iz studia MkC Slovenj Gradec.

Organizatorji k projektu vabijo vse zainteresirani mlade glasbenike: mladinskisvet.mosg@gmail.com. 

Preberite še: Mladinske organizacije iz Slovenj Gradca prirejajo koncerte za “korona čas”

Besedilo: Glasbena Spektakularnost

Preberi še:  Rokometaši iz dežele suhe robe po hudem in ogorčenem boju dosegli deseto zmago. Korošci ostajajo v zgornji polovici razpredelnice

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun