Search
Close this search box.

VIDEO: Dunja Vrhovnik s priredbo pesmi ganila Adija Smolarja do solz

Pred dnevi je Adi Smolar praznoval šestdesetletnico. Ob tej priložnosti so mu na Koroškem radiu pripravili praznovanje, Dunja Vrhovnik pa mu je za presenečenje zapela priredbo štirih pesmi, kar je slavljenca ganilo do solz.

O tem, da je pred dnevi priljubljen koroški umetnik, kantavtor, pevec, kitarist, tudi mladinski in otroški pisatelj Adi Smolar praznoval okrogli jubilej, smo na naši strani že poročali. Ob njegovem osebnem prazniku, šestdesetem rojstnem dnevu, pa so mu na Koroškem radiu pripravili prav posebno praznovanje, ki ga je popestrila tudi Dunja Vrhovnik.

DUNJA VRHOVNIK & ADI SMOLAR

Ob praznovanju rojstnega dne gospoda, ki ga neizmerno spoštujem, Adi Smolar Uradna (taprava!), sem imela to čast, da sem kot presenečenje preuredila in priredila nekatere njegove pesmi tako, kot jih čutim jaz.Hvala Koroški radio Slovenj Gradec za povabilo. Bilo je lepo in tudi kakšna solzica sreče je pritekla.

Objavil/a Dunja dne Torek, 26. marec 2019

Pri Dunji smo preverili, kako je prišlo do sodelovanja in kakšni so občutki, ko lahko na takšen način presenetiš legendo slovenske glasbene scene.

»Ob Adijevem jubileju so me zaposleni na Koroškem radiu povabili k sodelovanju, da mu skupaj pripravimo praznovanje. Predlagali so, da bi mu za presenečenje zapela eno pesem v svoji verziji. Nakar sem dobila navdih in sem kar štiri pesmi združila v eno. Moja želja je bila, da mu predstavim njegove pesmi na drugačen način in kot kaže, mi je uspelo. Adi je bil nad izvedbo navdušen. Dejal je, da česa tako izvirnega še ni slišal in da zdaj vidi, da pišem res dobre pesmi. Po odpetih pesmih je bil ganjen do solz, kar je pa tudi velik poklon zame, saj je ravno Adi na nek način moj vzornik in ni lepšega kot pa takšna iskrena pohvala«.

Da je presenečenje uspelo, pa je možno razbrati tudi iz zapisa na Facebook profilu Adija Smolarja, kjer je po praznovanju šestdesetletnice zapisal: »Na Koroškem radiu so mi ob moji šestdesetletnici pripravili izjemno presenečenje in me počastili z enourno oddajo, v kateri sem prisluhnil premnogim prijaznim in bodrilnim voščilom koroških glasbenikov in tudi prisrčnim izjavam otrok, kaj menijo o meni in o mojem ustvarjanju«.

»Dunja Vrhovnik je v studiu v živo zapela priredbe nekaterih mojih pesmi in me še dodatno počastila. Najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli doprinesli, da sem se počutil zares praznično. Hvala vsem, ki ste me poklicali, mi pošiljali voščila preko sms-ov ali jih zapisali na mojo stran na Facebook. Sem počaščen in hvaležen … in komaj čakam na naslednjo okroglo obletnico … vseeno pa naj pride kar bolj počasi! Vse lepo in dobro vam želim! Vaš Adi«.

V čast Adiju Smolarju bodo v Slovenj Gradcu odprli sobo z njegovimi dosežki. Več o tem si preberite TUKAJ.

Dogodki

Pred dnevi je Adi Smolar praznoval šestdesetletnico. Ob tej priložnosti so mu na Koroškem radiu pripravili praznovanje, Dunja Vrhovnik pa mu je za presenečenje zapela priredbo štirih pesmi, kar je slavljenca ganilo do solz.