Najbolj brano oktobra: Mlada mamica, ki se bori z rakom: “Zame je najpomembnejše, da je poskrbljeno za otroke, sploh v dnevih po kemoterapiji”

72106700_3125407114168086_1742809372649586688_n

Ob pregledu minulega leta smo se ustavili tudi pri mesecu oktobru, ki ga je na našem portalu najbolj zaznamovala zgodba mlade mamice, ki se bori z rakom.

Oktober je že tradicionalno mesec boja proti raku dojke, ki ga označuje simbol rožnata pentlja. Različne zdravstvene in izobraževalne organizacije ob tej priložnosti organizirajo številne aktivnosti z namenom ozaveščanja javnosti o tej bolezni, čemur namenjamo veliko pozornosti tudi mediji. Zato ni bilo naključje, da smo ravno oktobra objavili tudi prispevek o mladi mamici s Prevalj, ki je julija letos izvedela, da ima raka dojk.

Z osebno izpovedjo je mamica treh otrok pritegnila tudi pozornost naših bralcev. Prispevek o 29-letnici pa ni bil najbolj bran le oktobra, ampak je zaznamoval kar celo leto, saj je hkrati tudi najbolj bran članek preteklega leta na spletnem portalu Koroških Novic.

Naj spomnimo, da je šlo za zgodbo o tem, kako pomembno je, da znamo poslušati svoje telo in da si vzamemo čas zase. “Imejte se radi, da boste pomembni sami sebi, ker ste le tako lahko pomembni tudi ostalim.” Z izzivom, ki ji ga je postavilo življenje, se naša sogovornica sooča pozitivno, ostaja optimistična, zadovoljna pa je tudi s slovenskim zdravstvom. Ima tudi pomembno sporočilo za vse nas.

Na strani Koroških Novic smo v tem letu še povečali branost, mesečno nas spremlja in bere preko 150.000 različnih ljudi, zvestih bralcev, ki skupaj z nami soustvarjate zgodbo o uspehu, za katero si želimo, da se nadaljuje tudi v letu 2020. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Preberi še:  Štrukelj: Motnje strjevanja krvi niso med navedenimi možnimi neželenimi učinki cepiva AstraZenece

Pri tem naj še omenimo, da je rak dojk najpogostejša oblika raka pri ženskah, ki pa je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito in vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje. V Sloveniji sicer vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. 

Preberite tudi: Rožnati oktober tudi na Koroškem

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun