Search
Close this search box.

Pričenja se 1. liga NLB: danes se v Slovenj Gradcu obeta pravi športni spektakel

Bojevniki za mesto miru se vračajo v 1A Ligo NLB in danes zvečer pričenjajo novo sezono. Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 bo gostil Ribnico, tekma se bo pričela ob 19. uri.

Po nekaj sušnih letih se bojevniki za mesto miru kot eden najstarejših rokometnih klubov vračajo v 1A Ligo NLB. Ob praznovanju 65. letnice igranja rokometa na Koroškem, se že v prvem krogu obeta pravi športni spektakel. Glede na povpraševanje se takoj po koncu dopustov obeta rekorden obisk v Športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Rokometni klub Slovenj Gradec vs. RD Riko Ribnica: sreda, 4. 9. 2019 ob 19. uri v Športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Športni spektakel v Slovenj Gradcu.

Rokometni klub Slovenj Gradec bo v letošnji sezoni močnejši v strokovnem štabu, saj bo za vratarje skrbel eden najboljših vratarjev v zgodovini slovenske rokometne reprezentance, Gorazd Škof., o čemer si lahko več preberete TUKAJ. V vratih kluba belo-modrih bodo stali Nejc HumekValentino Soldo in Domen Ošlovnik

Za letošnjo sezono ostaja okostje ekipe nespremenjeno. V vratih belo-modrih še naprej ostajajo Nejc HumekValentino Soldo in Domen Ošlovnik. Poslovil se je kapetan ekipe Franci Poklič, njegovo mesto na levem krilu bo tako prevzel mladi Jaroš Bulovič, pridružil pa se mu je Tilen Grobelnik. Ob odhodu domačina Žana Šola, bosta na levem zunanjem Aljoši Yankovskemu družbo delala bivši igralec RK Pratizan iz Beograda Aleksandar Glendža ter mladinec Aljaž Lampret. Na desnega zunanjega se je v domače mesto vrnil Filip Banfro, ki je preteklo sezono igral pri Gorenju iz Velenja. Domov pa se prav tako vrača levoroki Uroš Štumpfl, ki bo poleg Kenana Pajta in Uroša Štalekarja zaigral na desnem krilu.

Fantje pa med poletjem niso počivali, ampak so se skrbno pripravljali na novo sezono. Več o tem kje in kako so potekale priprave si lahko preberete TUKAJ.

Rokometaši med poletjem niso počivali.

Pred začetkom sezone pa smo se pogovarjali z igralcem Klemnom Kresnikom in glavnim trenerjem Sebastjanom Sovičem, ki nam je o pričakovanjih glede nove sezone povedal: »Čaka nas težka in izzivov polna rokometna sezona! Naš glavni cilj bo obstanek med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Zavedamo se, da bo pot do tega strma in polna ovir. Ekipa je mlada in ambiciozna. Moramo biti homogeni in optimistični, ko bo težko, ter skromni in delavni, ko bo lepo. Le trdo in vestno delo vsakega posameznika v klubu nam lahko prinese željen rezultat.« O čem je še tekla beseda si poglejte TUKAJ.

Dogodki