Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši začeli s poletnimi pripravami na tekmovalno sezono (FOTO)

V začetku meseca avgusta so se za slovenjgraške rokometaše začele poletne priprave za tekmovalno sezono 2019/2020.

Bojevniki iz rokometnega kluba Slovenj Gradec vedo, da bodo morali letošnjo sezono odigrati še na višjem nivoju, zato so v svoje vrste pripeljali kar nekaj novih okrepitev kot tudi nekaj povratnikov.

Nadaljevanje sodelovanja s klubom je že hitro po koncu lanske sezone potrdil trener Sebastjan Sovič. Trenutno pa so fantje na pripravah, kjer za njih skrbi kondicijski trener ekipe Andraž Nabernik. Poleg Soviča in Nabernika pa bo tudi letos v pomoč veteran kluba in pomočnik trenerja Uroš Soršak. Tehnični vodja ostaja Matjaž Beliš, pridobili pa so okrepitve na zdravstvenem področju, saj se je dosedanjemu glavnemu fizioterapevtu Nejcu Krautbergerju pridružil še Jaka Paradiž.

Člani rokometnega kluba Slovenj Gradec so trenutno na pripravah na Kopah.

Za letošnjo sezono ostaja okostje ekipe nespremenjeno. V vratih belo-modrih še naprej ostajajo Nejc Humek, Valentino Soldo in Domen Ošlovnik. Poslovil se je kapetan ekipe Franci Poklič, njegovo mesto na levem krilu bo tako prevzel mladi Jaroš Bulovič, pridružil pa se mu je Tilen Grobelnik. Ob odhodu domačina Žana Šola, bosta na levem zunanjem Aljoši Yankovskemu družbo delala bivši igralec RK Pratizan iz Beograda Aleksandar Glendža ter mladinec Aljaž Lampret. Na desnega zunanjega se je v domače mesto vrnil Filip Banfro, ki je preteklo sezono igral pri Gorenju iz Velenja. Domov pa se prav tako vrača levoroki Uroš Štumpfl, ki bo poleg Kenana Pajta in Uroša Štalekarja zaigral na desnem krilu.

V obdobju priprav se bodo rokometaši spopadli z različnimi nadmorskimi višinami. Trenutno so v Lukovem domu na Kopah, kjer trenirajo na višini okrog 1300m. Čez nekaj dni pa se bodo podali v Fieso, kjer bodo soočeni s popolnoma drugačno klimo kot so je vajeni doma.

Trener Sovič sporoča, da so pred tekmovalnim delom na sporedu še prijateljske tekme in turnir pri Madžarskem Csurgoi KK. Po pripravljalnem obdobju pa bodo slovenjgradčani v prvem kolu NLB lige doma gostili rokometaše Ribnice, v drugem krogu pa bo nasprotnik Trimo Trebnje.

Celoten razpored sezone si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Poglejte kako potekajo treningi rokometašev na Kopah:

VIR: Rokometni klub Slovenj Gradec (Žiga Bulovič)

Dogodki