Search
Close this search box.

Nova rokometna sezona je pred vrati. Sovič: “Le trdo in vestno delo vsakega posameznika v klubu nam lahko prinese željen rezultat«

Glavni trener slovenjgraških rokometašev Sebastjan Sovič in igralec Klemen Kresnik o dogajanju, pripravah in načrtih za prihodnjo sezono.

O tem, da so se v začetku meseca avgusta za slovenjgraške rokometaše začele poletne priprave za tekmovalno sezono 2019/2020, smo na našem portalu že pisali TUKAJ. Danes, 11. avgusta, pa so se z rokometnega kluba oglasili z novico, da se rokometaši odpravljajo v Fieso, še pred tem pa sta o načrtih za novo sezono nekaj besed spregovorila njihov glavni trener Sebastjan Sovič in igralec Klemen Kresnik.

Sovič je o pričakovanjih glede nove sezone dejal: »Čaka nas težka in izzivov polna rokometna sezona! Naš glavni cilj bo obstanek med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Zavedamo se, da bo pot do tega strma in polna ovir. Ekipa je mlada in ambiciozna. Moramo biti homogeni in optimistični, ko bo težko, ter skromni in delavni, ko bo lepo. Le trdo in vestno delo vsakega posameznika v klubu nam lahko prinese željen rezultat.«

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Glede vzdušja in priprav v ekipi pa smo izvedeli, da slednje potekajo po načrtih. Da trenirajo v Slovenj Gradcu, za tri dni so se, kot že rečeno, odpravili tudi na Kope in opravili večji sklop treningov telesne priprave. V naslednjem tednu se za štiri dni odpravljajo v Fieso, kjer bo poudarek na uigravanju ekipe. »Odigrali bomo tudi dve prijateljski tekmi. Vzdušje v ekipi je odlično, delovno! Fantje na treningih kažejo veliko vnemo in željo po napredku. Garajo iz dneva v dan. Prav pripravljalno obdobje je osnova za nadaljnji potek sezone, zato si želim čim manj poškodb,« je še povedal Sovič.

Pred novo sezono pa navijači SG sporočajo, da lahko sezonske karte lahko dobite tudi v Kavarni Monte Carlo (industrijska cona Pameče).

O dogajanju v klubu pa je spregovoril tudi igralec Klemen Kresnik, ki se je najprej spomnil lanskih rezultatov, hkrati pa spregovoril tudi o novi sezoni. “V lanski sezoni smo bili nagrajeni za dobre predstave in se tako uvrstili v prvo slovensko rokometno ligo. Vsi se zavedamo, da je to stopnička višje in da bo potrebno še več truda in odrekanja, vendar vsi z nestrpnostjo pričakujemo začetek nove sezone. Za nami je prvi del priprav, ki je bil bolj namenjen fizični pripravi in vzdržljivosti. Naslednji teden pa odhajamo na priprave v Fieso, kjer prihaja čas za uigravanje in taktične zamisli strokovnega dela naše ekipe.«

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

»Že lani se je videlo, da je v ekipi odlično vzdušje in medsebojna povezanost, kar smo prikazali tudi na igrišču. Letošnjo sezono so v ekipo prišli nekateri novi člani, tako igralci iz naših mlajših kategorij, kot tudi fantje ki so prišli iz drugih klubov. Oboji so se vključili odlično, vsi pa že nestrpno čakamo da se skupaj preizkusimo na parketu,« je zaključil Kresnik.

Dogodki

Glavni trener slovenjgraških rokometašev Sebastjan Sovič in igralec Klemen Kresnik o dogajanju, pripravah in načrtih za prihodnjo sezono.