Search
Close this search box.

Za zaposlene v Cablexu letni regres višji od lanskega, ob koncu leta nagrada za poslovno uspešnost

Regres v Cablex-M za leto 2021 bo znašal 1350 evrov na zaposlenega in bo izplačan do konca maja 2021 v enem znesku.

Kot je ob tem pojasnil direktor podjetja Samo Simetinger je lanski izplačan regres znašal 1200 evrov. “Letošnjega pa smo zaradi boljšega poslovanja sorazmerno povišali,” je še pojasnil.

Simetinger je še dodal, da zaposlenim poleg regresa ob koncu poslovnega leta izplačajo tudi nagrado za poslovno uspešnost, ki je glede na pravilnik in uspešnost poslovanja nekje v višini povprečne mesečne plače zaposlenega.

Najnižji znesek regresa določa zakon o delovnih razmerjih, ki določa, da je delodajalec dolžan izplačati regres za letni dopust zaposlenemu, ki ima pravico do letnega dopusta, najmanj v višini minimalne plače. Od 1. 1. 2021 dalje znaša minimalna plača 1.024,24 evra za polni delovni čas, tako da minimalni znesek regresa za leto 2021 znaša 1.024,24 evra bruto.

Regres za leto 2021 bo do konca maja v vrednosti 1.940 evrov, izplačan tudi v podjetju Tab, več TUKAJ. V Skupini SIJ so dosegli dogovor s socialnimi partnerji o izplačilu regresa v višini 1.450 evrov, kar je tretjino več kot lani, več TUKAJ. V Leku so izplačali regres za leto 2021 v višini 1.946,07 evrov, več TUKAJ. Iz podjetja BIJOL d.o.o. pa so nam sporočili, da bodo regres v podjetju izplačali v naslednjem mesecu. Izplačan bo v enem znesku, višino regresa pa bo določil direktor s sklepom.

Ob tem naj omenimo, da smo na še nekatera večja koroška proizvodna podjetja naslovili vprašanja v zvezi z letnim dodatkom. Zanimalo nas je, če že vedo, koliko bo znašal, kdaj ga bodo delavci dobili izplačanega in na kakšen način. Vprašanja smo sicer poslali še podjetjem MPI-RECIKLAŽA d.o.o., Ko-Si d.d.Kopur d.o.o.Adient Slovenj Gradec d.o.o.Monter Dravograd d.o.o.STRUC MUTA, d.o.o.CNC P&K-PUŠNIK d.o.o., TRO – rezalna orodja d. o. o. in CIMOS d.d. Radlje, ki pa se vse do danes niso odzvala.

Dogodki

Regres v Cablex-M za leto 2021 bo znašal 1350 evrov na zaposlenega in bo izplačan do konca maja 2021 v enem znesku.