Search
Close this search box.

Toliko letnega regresa so izplačali zaposlenim v Leku

Nekatera proizvodnja podjetja na Koroškem so svojim delavcem že izplačala regres za leto 2021. Zanimalo nas je, koliko in kdaj so ga prejeli zaposleni v Leku.

V Leku so izplačali regres za leto 2021 v višini 1.946,07 evrov. Pojasnili so, da je bil regres izplačan maja, dobili pa so ga vsi redno zaposleni ter najeti sodelavci preko agencij za zaposlovanje.

Pri tem so pojasnili, da v primeru, da so imeli zaposleni oziroma najeti sodelavci pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, se jim je izplačal sorazmerni del regresa.

“Najnižji znesek regresa določa Zakon o delovnih razmerij, ki določa, da je delodajalec dolžan izplačati regres za letni dopust zaposlenemu, ki ima pravico do letnega dopusta, najmanj v višini minimalne plače,” je pojasnjeno na spletni strani Računovodja.com.

Od 1. 1. 2021 dalje minimalna plača znaša 1.024,24 evrov za polni delovni čas, in tako minimalni znesek regresa za leto 2021 znaša 1.024,24 evrov bruto.

Za leto 2021 velja tudi, da je regres v višini 100 % zadnje znane povpreče mesečne plače v sloveniji neobdavčen. Do te višine ni potrebno obračunati prispevkov in akontacije dohodnine.

Pri tem naj omenimo, da so v Leku, v začetku maja potrdili, da so glede nove hale na Prevaljah, ki ni v uporabi, konec aprila s podjetjem Tab Mežica uskladili dogovor glede nakupa, dogovor pa zajema tudi “zaposlitvene možnosti za do 95 Novartisovih zaposlenih”. Več TUKAJ.

VIR: Računovodja.com

Dogodki

Nekatera proizvodnja podjetja na Koroškem so svojim delavcem že izplačala regres za leto 2021. Zanimalo nas je, koliko in kdaj so ga prejeli zaposleni v Leku.