Toliko letnega regresa bodo prejeli zaposleni v Tabu

Nekatera proizvodnja podjetja na Koroškem so svojim delavcem že izplačala regres za leto 2021, nekatera ga še bodo. Zanimalo nas je, koliko in kdaj ga bodo prejeli zaposleni v podjetju Tab Mežica.

Iz podjetja so nam sporočili, da bo regres za leto 2021 izplačan do konca maja v vrednosti 1.940 evrov.

Na spletni strani Računvodja.com je glede izplačila regresa pojasnjeno: “Najnižji znesek regresa določa Zakon o delovnih razmerij, ki določa, da je delodajalec dolžan izplačati regres za letni dopust zaposlenemu, ki ima pravico do letnega dopusta, najmanj v višini minimalne plače.”

Od 1. 1. 2021 dalje minimalna plača znaša 1.024,24 evrov za polni delovni čas, in tako minimalni znesek regresa za leto 2021 znaša 1.024,24 evrov bruto.

Za leto 2021 velja tudi, da je regres v višini 100 % zadnje znane povpreče mesečne plače v sloveniji neobdavčen. Do te višine ni potrebno obračunati prispevkov in akontacije dohodnine.

Pri tem naj omenimo, da so v Leku, v začetku maja potrdili, da so glede nove hale na Prevaljah, ki ni v uporabi, konec aprila s podjetjem Tab Mežica uskladili dogovor glede nakupa, dogovor pa zajema tudi “zaposlitvene možnosti za do 95 Novartisovih zaposlenih”. Več TUKAJ.

Je pa že znano, koliko regresa bodo prejeli zaposleni v Skupini SIJ. Kot so sporočili, so dosegli dogovor s socialnimi partnerji o izplačilu regresa v višini 1.450 evrov, kar je tretjino več kot lani. Regres bo izplačan do konca maja. Skupaj z variabilnim sistemom nagrajevanja, novim plačnim sistemom, sorazmernim dvigom plač z dvigom minimalne plače in nenehnim izboljševanjem pogojev dela sledijo svojemu dolgoročnemu cilju, da bi postali zaželen delodajalec. Več TUKAJ.

Vprašanje glede izplačil regresa smo naslovili še na nekatera koroška podjetja, odgovore še čakamo.

VIR: Računovodja.com, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije