Search
Close this search box.

Vikend v Vuzenici bo minil v znamenju Rokovega sejma, številnih prireditev, v družbi ansambla Spev in Srčnih muzikantov

Ta vikend se zaključujejo 25. Vuzeniški dnevi. Obetajo se številne prireditve, organizatorji pa vabijo tudi na tradicionalni Rokov sejem.

25. Vuzeniški dnevi gredo h koncu. Današnji in jutrišnji dan bo v Vuzenici minil v znamenju že tradicionalnega Rokovega sejma. Zaradi katerega je na nekaterih območjih spremenjen tudi prometni režim. Zvrstile pa se bodo še številne druge športne, kulturne, kulinarične in zabavne prireditve. ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS.

Danes in jutri, 17. in 18. 8. 2019, v Vuzenici potekal tradicionalni Rokov sejem. Zaradi tega bo popolna zapora ceste na Sejmarski ulici in na delu Splavarske ulice od križišča Mladinske ulice in Pohorske ceste do bara Huta. Sejem bo potekal predvidoma med 7.00 in 20.00 uro. Dostop bo možen za intervencijska vozila.

Tako imate danes še vedno čas, da obiščete Rokov sejem, ki bo trajal približno do 20. ure. Otroci se imajo možnost udeležiti otroških delavnic, ob 16. uri sledi kolesarska dirka, zvečer pa pripravljajo lovci veliko zabavo z ansamblom Spev.

V Vuzenici vas čaka pestro dogajanje tudi jutri, 18. avgusta, ko si boste imeli možnost ogledati gobarsko razstavo, preveriti, kaj kažejo številke o vašem zdravju, okusiti domače dobrote ter si imeli možnost ogledati tudi prikaz kmečkega običaja, v izvedbi članov TŠD Sv. Primož na Pohorju – Šentjanž nad Dravčami, ki so pred dnevi prejeli tudi letošnjo nagrado – plaketo Občine Vuzenica. Društvo letos praznuje 20-letnico uspešnega in plodnega sodelovanja.

Preberite tudi: V Vuzenici včeraj podelili občinske nagrade, danes praznujejo in vabijo na številne prireditve, tudi na veslanje po Dravi (FOTO)

Za zaključek 25. Vuzeniških dnevov pa bodo poskrbeli Srčni muzikanti, ki so včeraj na 3. festivalu Guštanj prejeli kar dve nagradi.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica.

SOBOTA, 17. 8. 2019

  • 8.00 OTVORITEV ROKOVEGA SEJMA Z ANSAMBLOM DIATON – Tradicionalni Rokov sejem bo potekal v soboto 17. 8. in v nedeljo 18. 8. na Sejmarski in delu Splavarske ulice. V bogati ponudbi številnih prodajalcev boste zagotovo našli kaj zase. Najmlajši pa se bodo lahko zabavali v lunaparku.
  • 8.30 PREDSTAVITEV KRŠČANSKE ADVENTISTIČNE CERKVE NA SEJMIŠČU – Na stojnici se boste lahko okrepčali z zdravimi prigrizki in se založili z revijami in knjigami.
  • 8.30 NOGOMET NA MIVKI
  • 9.00 TURNIR V RUSKEM KEGLJANJU
  • 10.00 OTROŠKE DELAVNICE – Na sejmu bodo v dopoldanskem času, do 12.00, potekale ustvarjalne delavnice za otroke.
  • 15.00 NOGOMET NA MIVKI KOROŠKI ŽUPANI : SVETNIKI OS VUZENICA
  • 16.00 SKOK NA KAŠTIVNIK – KOLESARSKA DIRKA – Kolesarski vzpon, dirka bo potekala od gostilne Prodnar do parkirišča pri spodnji postaji smučišča Kaštivnik. Informacije na skvuzenica@gmail.com
  • 19.00 KMEČKI DAN Z ANSAMBLOM SPEV IN VUZENIŠKIMI LOVCI – Vuzeniški lovci vas vljudno vabijo na tradicionalno veselico, na kateri vas bo celo noč zabaval Ansambel Spev. Lep o vabljeni, da se prijetni družbi pozabavate v živahnih ritmih zabavne in narodno zabavne glasbe.

NEDELJA, 18. 8. 2019

  • ROKOV SEJEM – Tradicionalni Rokov sejem bo potekal v soboto 17. 8. in v nedeljo 18. 8. na Sejmarski in delu Splavarske ulice. V bogati ponudbi številnih razstavljalcev boste zagotovo našli kaj zase. Najmlajši pa se bodo lahko zabavali v lunaparku.
  • 8.00 OTVORITEV STOJNICE RK VUZENICA – Krajevna organizacija Rdečega križa Vuzenica se že vrsto let predstavlja na sejmu z najrazličnejšimi preventivnim akcijami s področja zdravja. Tudi letos bodo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radlje in ZRC Koroške predstavili vrsto zanimivosti za prepoznavanje in preprečevanje različnih obolenj.
  • 8.15 SPOZNAJTE ŠTEVILKE SVOJEGA ZDRAVJA – Praktično merjenje kazalcev zdravja bo potekalo na sejmišču do 14.00.
  • 8.30 OTVORITEV GOBARSKE RAZSTAVE – Topli poletni meseci so kot nalašč za pohod v gozdu, ki pa nam poleg drugih naravnih krasot ponuja tudi širok nabor različnih vrst gob. Člani Društva gobarjev Ježek Muta–Vuzenica svoje znanje o gobah z veseljem podelijo z vsemi, ki bi se radi naučili kaj novega. Menijo, da je ozaveščenost ljudi ključna pri ohranjanju gobnega bogastva in narave slovenskih gozdov, pri čemer želijo svoje znanje predati tudi mlajšim generacijam. Zato si lahko na njihovi gobarski razstavi ogledate najrazličnejše vrste gob – od užitnih, pogojno užitnih pa vse do strupenih. Hkrati pa se lahko naučite, kje iskati določene vrste gob, kako jih pravilno nabirati in kako jih nato uporabiti pri vsakdanji kuhi. Člani društva vam rade volje svetujejo ter upajo, da vam bo pripravljena razstava všeč ter obljubljajo, da obiska razstave ne boste obžalovali.
  • 10.00 KAMENSKA SLOMŠKOVA NEDELJA
  • 16.00 PRIKAZ KMEČKEGA OBIČAJA – Člani TŠD Sv. Primož na Pohorju – Šentjanž nad Dravčami vsako leto pripravijo prikaz enega od kmečkih običajev iz preteklosti. Z dovršeno predstavitvijo vedno navdušijo in spomnijo na težko a zanimivo delo na kmetih. Tudi letos bodo zagotovo presenetili z izbranim običajem in ga pristno prenesli in pokazali obiskovalcem.
    17.00 MOLA IŽINA IN ZAKLJUČEK VUZENIŠKIH DNI S SRČNIMI MUZIKANTI – Tudi letos bo v Vuzenici potekala kulinarična tržnica, na kateri boste lahko preizkusili preproste (a skrbno pripravljene) domače jedi, ki jih bodo za vas pripravila številna društva in skupine. Navdih za tržnico so sodelujoči dobili ob misli na tako imenovano »molo ižino« oziroma dopoldansko/popoldansko malico, značilno predvsem na kmetih. Vljudno ste vabljeni na pokušino domačih dobrot, ob spremljavi Srčnih muzikantov, da v veselih ritmih zaključimo jubilejne 25. Vuzeniške dneve.

Vse prireditve so brez vstopnine.

Dogodki

Ta vikend se zaključujejo 25. Vuzeniški dnevi. Obetajo se številne prireditve, organizatorji pa vabijo tudi na tradicionalni Rokov sejem.