Search
Close this search box.

V Vuzenici včeraj podelili občinske nagrade, danes praznujejo in vabijo na številne prireditve, tudi na veslanje po Dravi (FOTO)

Letošnji Vuzeniški dnevi, ki potekajo že od 9. avgusta, zaključili pa jih bodo 18. avgusta, so že čez polovico. Tudi letos je namreč Občina Vuzenica skupaj s številnimi društvi in prostovoljci pripravila zelo bogat program, ki po besedah organizatorjev znova potrjuje geslo ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS. V prvih dneh pestrega dogajanja so se zvrstile številne zabavne, športne in kulturne prireditve. V istem tempu pa v Vuzenici nadaljujejo tudi danes, ko med drugim praznujejo občinski praznik.

Občina Vuzenica praznuje svoj občinski praznik 15. avgusta – na dan praznika Marijinega vnebovzetja, ko se k romarski cerkvi Device Marije na Kamnu zgrinjajo množice romarjev. Dan pred praznikom pa je že običaj, da na slavnostni seji podelijo občinske nagrade.

Včeraj, 14. avgusta, so na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Vuzenica podelili občinske nagrade. Nagrado občine Vuzenice za leto 2019 je prejelo Turistično društvo Sv. Primož na Pohorju. Plaketo Občine Vuzenica pa Šiviljstvo Knez, Smučarski klub Vuzenica in dolgoletna članica DU Vuzenica gospa Marija Naglič. Več o letošnjih nagrajencih si lahko preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Podelitev občinskih nagrad

Današnji dan so v Vuzenici začeli s praznovanjem Marijinega vnebovzetja. Čez dan pa se bodo zvrstile tudi številne aktivnosti, namenjene vsem generacijam. Zagotovo pa velja izpostaviti veslanje na reki Dravi s pričetkom ob 14. uri. Vabljeni, da se jim pridružite in se preizkusite v kajaku ali kanuju. Z vami bodo izkušeni inštruktorji, ki bodo skrbeli za varnost vseh udeležencev.

FOTO: TiC Vuzenica

ČETRTEK, 15. 8. 2019

  • 10.00 PRAZNOVANJE MARIJINEGA VNEBOVZETJA
  • 14.00 VESLANJE NA DRAVI – Reka Drava vselej navdušuje s svojo spremenljivostjo. Na tem dogodku se boste lahko ogledali lepote njenih bregov z reke. Z različnimi plovili (kajak, kanu) boste lahko pod nadzorom inštruktorjev športnega društva Pure sport zaveslali po Dravi. Če si torej želite unikatne vodne dogodivščine – vljudno vabljeni. Veslanje je primerno za vse generacije in poteka pod strokovnim vodstvom.
  • 16.00 2. REKREATIVNI DAN ZA DRUŽINE – TEK Z VOZIČKI IN TRICIKLI, PILATES V TANDEMU, TEK ZA OTROKE – V športnem parku vam ponujaJo izredno priložnost za aktivno družinsko zabavo – lahko se udeležite teka z vozički in tricikli, pilatesa v tandemu (starš + otrok) ter teka za otroke v kategorijah 2–3 leta in 4–6 let ter za šolarje 1.–2. in 3.–4. razreda.
  • 17.00 ODBOJKA NA MIVKI ZA VETERANKE IN VETERANE
  • 18.00 DANILO KOCJANČIČ FRIENDS ACOUSTIC: LADI & MATJAŽ

Celoten program 25. VuzenIških dnevov najdete TUKAJ.

Naj vas še spomnimo, da na Facebook strani Koroških Novic poteka nagradna igra, ki smo jo pripravili v sodelovanju s TIC Vuzenica, v kateri lahko z malo sreče osvojite brezplačno pijačo za dve osebi.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in vsem občanom Občine Vuzenica ob današnjem prazniku.

Dogodki