VIDEO: Takole izgleda razcep Gaberke nad Koroško hitro cesto, ki je danes bil predan v uporabo

Na gradbišču tretje razvojne osi v Škalah pri Velenju so zaključili z asfalterskimi deli, opravljena sta bila tudi pregled in prevzem izvedene gradnje, zato so danes sprostili promet po cestah Škale-Gaberke in Škale-Graška Gora. Čimprejšnje odprtje odsekov je zahtevala velenjska občina na pobudo krajanov KS Škale-Hrastovec in KS Plešivec.

VIDEO: Razcep Gabrke nad Koroško hitro cesto predan v uporabo

Kot so danes sporočili z velenjske občine, so 23. decembra opravili pregled izvedene gradnje, na katerem so bile podane določene pripombe, ki so bile do danes uspešno odpravljene. Zato so danes odstranili popolno zaporo ceste, da bo lahko promet stekel po novi cestni povezavi Velenje-Škale in Škale-Graška Gora-Šmiklavž.

Za dokončanje del, ki niso povezana s sprostitvijo prometa, je izvajalec del pripravil nov elaborat začasne prometne ureditve. Izvajalec del je sicer podaljšal dovoljenje za začasno prometno ureditev do 13. maja, kar pa ni pomenilo, da bo do tega datuma popolna zapora ceste.

Preberite tudi: Do projektne dokumentacije za obvoznico na Ravnah tudi z evropskimi sredstvi

Cesta bo uradno prevzeta, ko bo odsek dokončan v celoti. V obdobju do popolnega dokončanja odseka bodo možne tudi občasne kratkotrajne popolne zapore omenjene ceste.

Zaradi epidemije in vremenskih razmer so gradbena dela trajala malo dlje od načrtovanega. Za boljšo koordinacijo in komunikacijo poteka del so na velenjski občini s krajani KS Škale – Hrastovec konec novembra skupaj z DARS in DRI pripravili delovno srečanje, z njimi pa bodo nadaljevali tudi v prihodnjem letu, so še zapisali na spletni strani občine.

Vir: Občina Velenje