V Slovenj Gradcu zbrali približno 7 ton hrane in drugih nujnih potrebščin, ki so že na poti v Ukrajino (FOTO)

Tudi v Slovenj Gradcu so na pobudo Judo kluba Acroni Slovenj Gradec in Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 ter ob sodelovanju MO Slovenj Gradec uspešno izvedli dobrodelno akcijo, v kateri so zbirali humanitarno pomoč za prebivalce Ukrajine, ki so se znašli v stiski zaradi vojnih spopadov.

V le nekaj dneh nekaj dneh so srčni ljudje v Športno dvorano Slovenj Gradec prinesli preko 4 tone hrane in drugih življenjsko pomembnih dobrin. Še dodatni 2,2 toni hrane pa so kupili organizatorji akcije preko trgovske mreže TUŠ, z zbranimi donacijami, so sporočili iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Tako so se danes zgodaj zjutraj s sedmimi lahkimi tovornimi vozili odpravili proti Ukrajini, kjer bodo zbrano izročili Judo klubu Randori iz Užgoroda in lokalni humanitarni organizaciji. Da pa bo zbrana pomoč dostavljena na pravi naslov pa bosta poskrbela predstavnika Judo kluba Acron Slovenj Gradec Ruslan Yankovskyy in Borut Marošek.

V imenu pomoči potrebnim v Ukrajini bi se radi vsem vam zahvalili za neverjeten in hiter odziv. Posebna zahvala številnim prostovoljcem in vsem ostalim, ki ste pomagali pri izvedbi humanitarne akcije, dodajajo organizatorji zelo uspešne akcije, o katri si lahko več preberete TUKAJ.

“Hvala Slovenj Gradec za donacijo kar 7 ton nujnih potrebščin, ki jih bodo danes ponoči prostovoljci odpeljali v Ukrajino. Poklon glavnima organizatorjema akcije Borutu Marošku in Ruslanu Yankovskyy. In srečno na poti pri dostavi v Ukrajino. Dobro se z dobrim vrača, pa dodaja župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.

VIDEO: Humanitarna pomoč iz Slovenj Gradca je že na poti v Ukrajino.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije