Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu v nedeljo velika ekološka tržnica, zanimiva predavanja in pester glasbeni program

V Slovenj Gradcu bo v nedeljo, 4. oktobra 2020 9. praznik ekoloških kmetij Slovenije. Čaka vas velika ekološka tržnica, zanimiva predavanja in pester glasbeni program.

Program prireditve:

Od 9. do 17. ure bo velika ekološka tržnica, kjer se bodo predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. Tako boste lahko tudi kupili različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije. V letošnjem letu bodo organizatorji prireditev že tretjič obogatili s posebno ponudbo vrhunskih ekoloških vin.

Ob 11. uri bo sledila otvoritev 9. praznika ekoloških kmetij Slovenije, kjer bosta zbrane nagovorila slovenjgraški župan Tilen Klugler in predsednik ZEPP Deteljica Jože Ledinek, spregovorili bodo tudi ostali gosti in organizatorji. 

Vse od 9. ure zjutraj pa tja do 18. se bodo obiskovalci lahko pridružili delavnici Emilije Pavlič – Kako ekološko hrano tudi pravilno pripravit. Od 13.30 do 15.30 ure pa bodo pripravili štiri predvanja. Zakaj je ekološka hrana dragocena in dražja bo predstavil Mitja Zupančič, svetovalec specialist za ekološko kmetovanje, KGZS-Zavod CE, o ekoloških hladnih stiskanih oljih bo predaval Mirko Hudl iz Avstrije, red. prof. dr. dr. Ana Vovk Korže bo predstavila Rodovitnost zemlje – kako do nje in kako jo ohranjati?, Dominika Klavž, mag. varne prehrane pa bo predavala o razliki med ekološko in konvencionalno hrano – način pridelave korenčka in jajc.

Poskrbljeno bo tudi za glasbo in prijetno vzdušje. Slavko Ivančić bo zabaval v opoldanskem času, dogodek bo kreirala Darja Verhovnik. Popoldne pa bodo nastopile glasbene skupine Itak, Rosa, Vez, Fenomeni …., program bo kreiral Jani Repnik.

Preberite in poglejte kako je bilo na prazniku lansko leto: Na stojnicah v Slovenj Gradcu ponujali dobrote, ki jih v trgovinah ne najdemo (VIDEO in FOTO)

VIR: Spotur

Dogodki