Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu so prižgali praznične luči

Slovenj Gradec si je kljub razmeram vseeno nadel praznično podobo, mesto je zažarelo v prazničnih lučkah, ki so jih tokrat prižgali malo drugače, ogledate si jih lahko kar prek spleta.

V Slovenj Gradcu so tudi letos v veseli december vstopili s prižigom prazničnih luči. Zaradi trenutne epidemiološke situacije prižig lučk ni potekal tako kot je to v navadi vsako leto, a so organizatorji JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec kljub temu poskrbeli, da si jih lahko ogledate, tokrat virtualno.

VIDEO: Prižig prazničnih luči v Slovenj Gradcu

Občanke in občane je nagovoril slovenjgraški župan Tilen Klugler, ki je povedal: “Prišli smo do meseca decembra in prav je, da tudi naše mestno jedro zasveti, kot zasveti vsakega decembra. To je priložnost, da tudi danes prižgemo lučke.” Župan je dodal, da so se odločili, da tudi v teh posebnih časih Slovenj Gradcu dajo toplino v mesecu decembru. V upanju, da epidemija čimprej mine pa je vsem zaželel popotnico v veseli december.

Pod prazničnimi lučmi je z božično obarvanimi skladbami postregla Korošica Dunja.

Kot je že znano prireditev na prostem v slovenjgraški občini letos ne bo možno izvajati v tradicionalni obliki, z druženji na prostem, a so organizatorji JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec kljub temu pripravili nekaj aktivnosti s katerimi želijo občankam in občanom polepšati zadnji mesec letošnjega leta. Nekateri dogodki se bodo odvili preko spleta, nekateri v živo. Župan Klugler je ob tem dodal: “Kljub vsem znanim omejitvam in posebnim razmeram je naš cilj, da občankam in občanom pričaramo pravljično vzdušje in da poskrbimo za vsaj delček razvedritve in veselja.”

Preberite kaj se bo v decembru dogajalo v Slovenj Gradcu: V Slovenj Gradcu kljub trenutnim razmeram pripravljajo zanimivo praznično dogajanje

Dogodki

Slovenj Gradec si je kljub razmeram vseeno nadel praznično podobo, mesto je zažarelo v prazničnih lučkah, ki so jih tokrat prižgali malo drugače, ogledate si jih lahko kar prek spleta.