Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu kljub trenutnim razmeram pripravljajo zanimivo praznično dogajanje

Tradicionalnih prireditev na prostem v slovenjgraški občini zaradi situacije z epidemijo novega koronavriusa ne bo možno izvajati v tradicionalni obliki, z druženji na prostem, a organizatorji JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec kljub temu načrtujejo nekaj aktivnosti s katerimi želijo občankam in občanom polepšati zadnji mesec letošnjega leta. Nekateri dogodki se bodo odvili preko spleta, nekateri v živo.

Veseli december v Slovenj Gradcu

Tradicionalni prižig lučk bo v torek, 1. decembra v večernih urah. Na ogled bo na občinski spletni strani ter na socialnih omrežjih javnega zavoda Spotur ter občine.

Od 1. decembra dalje bo v mestnem jedru Slovenj Gradca postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega bodo lahko otroci oddali svoja pisma. Če bodo navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

Od 6. decembra dalje bo za en mesec zaživela nova spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri se bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice, .

V mestnem jedru Slovenj Grada bo od 15. decembra dalje postavljena praznična božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Organizatorji pripravljajo tudi decembrsko nagradno igro Mestni vrtiljak, s katero želijo občane vzpodbuditi k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru. Pripravili bodo lepe praktične nagrade.

Zadnji vikend pred božičem bodo v mestu organizirali manjšo božično tržnico s ponudbo prazničnih izdelkov.

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na vnaprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih, posebej pa bo obdaril tudi otroke v vrtcih in nekaj socialno ogroženih družin.

31. decembra bodo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

Organizatorji so ob tem dodali, da bo letošnje decembrsko dogajanje v Slovenj Gradcu prilagojeno predvsem individualnemu doživljanju prazničnega vzdušja. “V ta namen bomo na predlog nekaterih javnih zavodov izkoristili tudi izložbe v mestnem jedru in plakatna mesta, ki so bila drugače namenjena oglaševanju prireditev, ter na njih predstavili posebne praznične zgodbe,” so povedali.

Vsi dogodki in informacije o prazničnem decembru v Slovenj Gradcu bodo objavljeni na občinski spletni strani, na spletni javnega zavoda Spotur ter na občinskih socialnih omrežjih.

Organizatorji prazničnega decembra pa vam želijo, da december preživite v krogu svoje družine, da ostanete zdravi in da vam ga bodo vsebine, ki so jih pripravili, vsaj malo polepšale dneve.

Preberite še: V koroških občinah bodo zasijale novoletne lučke. Kako pa bo s prireditvami?

VIR: JZ Spotur, MOSG