Search
Close this search box.

V Grajskem parku bo dobrodelno druženje z živalmi, vegansko hrano, dobrodelnim tekom, dobro glasbo…

Društvo proti mučenju živali Koroške to nedeljo v Grajskem parku na Ravnah pripravlja druženje na prostem. Od 14. do 20. ure bo dobrodelno druženje Skupaj pustimo dobre sledi 2.

Člani društva tudi letos pripravljajo druženje na prostem, tokrat v poletni verziji, v Grajskem parku na Ravnah. Prepričani, da lahko skupaj pustimo dobre sledi, bodo tudi tokrat pripravili obilo dobre glasbe, dobrodelni tek pod vodstvom ekipe Herkul, velik srečelov, stojnice na katerih se bodo predstavila slovenska društva za zaščito in pomoč živalim in pester nabor strežnih stojnic z raznovrstno ter predvsem okusno vegansko hrano. Na voljo bo kava z ovsenim ali riževim mlekom, za pijačo bo poskrbel Gužva bar Prevalje.

V Grajskem parku bo dobrodelno druženje Skupaj pustimo dobre sledi 2.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj bodo prostovoljke poskrbele za poslikave obrazov oz. za živalski facepainting.

Živalski facepainting.

Tako kot lansko leto se jim bo tudi tokrat pridružila ekipa PrimaPes, ki bo z njihovimi izšolanimi kosmatinci pokazala kaj vse znajo. Pridružila pa se jim bo tudi ekipa Dogs4motion, ki nam bo predstavila svoje delo. Dogs4motion predstavljajo strokovnjaki na področju veterinarske rehabilitacije in hidroterapije.

PrimaPsi na lanskem druženju.

Člani društva so povedali, da so na dogodek vabljeni vsi “tekaško in glasbeno razpoloženi, vsi ki iščete senco pod drevesi, žejni ali lačni, željni živalske družbe ali nasveta, dobrodelno razpoloženi ali pa samo vsi radovedni.” V čim večjem številu pa so vabljeni tudi vsi vaši živalski prijatelji.

Vstopnine ni! Na samem dogodku pa se bo s štartninami, srečelovom in na stojnicah zbiralo donacije za oskrbo pomoči potrebnih živali.

Lansko leto je na dobrodelnem dogodku teklo 43 tekačev, ki so s štartninami zbrali 430€. Skupaj pa so na dogodku zbrali 1000€, ves zbran denar pa so člani društva porabili za oskrbo pomoči potrebnih živali. Kako je bilo lani si lahko pogledate TUKAJ.

DOBRODELNI TEK DPMŽ KOROŠKE IN HERKUL KOROŠKA:

DPMŽ Koroške skupaj z ekipo Herkul Koroška, ponovno pripravljajo organiziran 3-urni dobrodelni tek. Prijave na tek bodo možne na samem dogodku, od 14.00 do 17.30, na posebej pripravljenem prijavnem mestu. Štartnina je dobrodelni prispevek, za odrasle 10 eur, za otroke 5 eur. Prvih 50 prijavljenih dobi štartni paket, tudi za otroke bodo pripravili posebne pakete, ki jih bodo prejeli ob prijavi.

Tek je primeren za že utečene tekače, za simpatizerje teka in za čiste začetnike.

Tek je primeren za že utečene tekače, za simpatizerje teka in za čiste začetnike. Možna bo tudi opcija teka s psom, vsak pasji tekač bo dobil spominsko rutico. Seveda skrbnike psov prosijo, da dobro precenijo zmožnosti svojih psov in psov ne prijavljajo, če na tek niso pripravljeni. Vsak bo lahko pretekel kolikor zmore oz. želi. Tek bo potekal v krogih, dolžina kroga 800 m. Tekači, ki bodo pretekli več kot 10 krogov, dobijo štartne številke in se bodo potegovali za ročno izdelane lesene medalje in druge nagrade. Podelitev bo na programu predvidoma ob 19.00.

Teku se lahko pridružijo tudi pasji prijatelji.

DPMŽ in ekipa Herkul so prepričani, da je na Koroškem veliko vztrajnih tekačev, ki jim je mar. Zato vas vabijo, da tečete z njimi za dober namen.

Na stojnicah se bodo predstavili:

  • DPMŽ Koroške,
  • Slovensko vegansko društvo,
  • Društvo HRTJI SVET Slovenije,
  • SVSP – Slovenian Vets for Stray Pets,
  • AniMa – Animals Matter,
  • RubayaL – društvo za pomoč živalim,
  • Woof – woof pasji salon,
  • PrimaPes,
  • Dogs4motion,
  • ZooŽur.
Na stojnicah se bodo predstavila različna društva.

Za polne želodčke bodo poskrbeli:

  • Tinca Vomer – Kovačija pri Kovaču,
  • Fajn Food At P’s
  • B&L (Beyond burgerji narejeni z Ljubeznijo do narave ljudi in živali)
Poskrbeli bodo za veganske dobrote.

Za glasbo bodo tokrat poskrbeli:

DITKA:

»Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo«. S tem motom Ditka, kantavtorica, pevka in skladateljica, gradi svojo glasbeno zgodbo. Njena glasbena zgodba je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, kot sta Feri Lainšček in Tone Pavček. V svet glasbe je vstopila kot majhna deklica. Njen oče Gorazd, profesor glasbe, pianist jo je navdušil nad glasbo in kmalu sta začela skupaj ustvarjati. Na njenih koncertih sta v zraku ljubezen in pozitiva preko uglasbene poezije in njenih avtorskih zgodb, kar boste lahko slišali tudi na njenem nedeljskem koncertu.

Ditka je že lani “pustila dobre sledi”.

DUNJA VRHOVNIK:

Dunja Vrhovnik je energična Korošica, v kateri se skrivata kar dva talenta. Je namreč kitaristka in pevka v enem. Kitaro je študirala na Univerzi za glasbo na Dunaju, petje pa sedaj 2 leti nadgrajuje v Mariboru. Dela lastne priredbe znanih skladb, v katere vključi svoj stil igranja, petja ter energijo, tako, da so pesmi predstavljene na čisto njen način. V pogonu pa so tudi avtorske pesmi. Dunja sporoča, da se zelo veseli nastopa na dogodku. “Tudi mi se veselimo njenega nastopa saj se na njenih koncertih prelivata močna in zelo pozitivna energija.” so povedali člani DPMŽ.

DJ ZEPEC:

Žiga Cepec Tomazin aka Zepec prihaja iz Raven na Koroškem in je začel svojo elektronsko pot leta 2006, glasba pa ga spremlja že od malih nog, bobni so njegova ljubezen. Željo po elektronski glasbi je začutil v srednji šoli in kmalu prijel za mešalno mizo in gramofone. Na privat partijih in drugih žurih je s svojo glasbo vedno navdušil. Z ekipo Crazy for life vedno znova postavlja Koroško na zemljevid slovenske elektronike. Njegov zvok sega od deep housea, preko klasičnega housea do groovastega tech housea, velikokrat pa svoje sete popestri z bobnarskimi vložki v živo. Vsi, ki Žigana poznajo vesdo, da ima zelo rad živali, zato se je tudi letos vabilu odzval z velikim veseljem. Na dogodku vam bo postregel z nežnimi house ritmi. Člani DPMŽ pa so povedali, da verjamejo, da bo navdušil tudi tiste, ki v teh vodah niso najbolj domači.

Dj Zepec je tudi lani poskrbel za dobro glasbo.

ANNE DOT:

ANNE DOT je talentirana in zelo energična članica skupine Crazy For Life. Glasba jo spremlja že od mladosti, ko je svoje spretnosti preizkusila v igranju klavirja. Kasneje so jo glasbene vode zanese v svet elektronike. Pravi da se z vrtenjem glasbe za mešalko odprejo vrata v novo dimenzijo, kjer je z malo domišljije mogoče vse, od globokih bass linij pa vse do čutnih melodij, z nepričakovanimi preobrati. Že kot otroka so jo zelo zanimale živali, zato je v želji, da jim pomaga postala veterinarka. Je članica društva DPMŽ, ki večkrat priskoči na pomoč in poskrbi za kakšno žival, še posebej ptice. Tokrat nam bo postregla z bolj umirjeni ritmi housa in disco housa, začinjeni z zvoki narave.

Pridružite se dobrodelnemu druženju.

Kaj vse se bo še dogajalo na Ravenskih dnevih pa si lahko pogledate TUKAJ.

Dogodki