Search
Close this search box.

FOTO: Na Ravnah na Koroškem zbirali denar za zapuščene živali

Na Ravnah na Koroškem je v soboto, 29. september 2018, potekala prireditev pod naslovom Skupaj pustimo dobre sledi, ki jo je ob svetovnem dnevu živali organiziralo Društvo za pomoč živalim (DPMŽ) Koroške. Prisotne je nagovoril župan Raven dr. Tomaž Rožen, ki se je udeležil tudi dobrodelnega teka za zapuščene živali.

Celotno dogajanje se je odvijalo na prostem, v Grajskem parku Ravne. Organizatorjem je služilo tudi vreme, tako da je prireditev uspela več kot odlično.

FOTO: VIPFOTO.SI

Poskrbljeno je bilo tako za dobro glasbo, kot tudi okusno hrano in odlično vzdušje. Med nastopajočimi so bili Ditka, DJ Zepec, Monkey Buissnes in Adi Smolar.

Vzporedno se je odvijal tudi triurni dobrodelni tek – pod vodstvom ekipe Herkul, primeren za vse generacije. Udeleženci so imeli možnost teči tudi s psom, vsak pasji tekač je dobil tudi spominsko rutico. Tek je potekal v krogih, dolžina kroga 800 metrov. Sodelovalo je 43 tekačic in tekačev, od tega jih je 35 teklo manj kot 10 krogov. Tekači, ki so pretekli več kot 10 krogov, so dobili štartne številke in so se potegovali za ročno izdelane lesene medalje in druge nagrade, ki so jih prejeli ob koncu prireditve.

Na stojnicah so se predstavila različna slovenska društva, obiskovalci so imeli možnost poskusiti tudi domačo vegansko hrano ter kavo z ovsenim in riževim mlekom.

Najmlajši so bili navdušeni nad poslikavo obrazov z živalskimi motivi. Vstop je bil prost, s štartninami, stojnicami in srečelovom pa so organizatorji zbirali donacije za oskrbo pomoči potrebnih živali na Koroškem.

FOTO: Vipfoto.si