Search
Close this search box.

To so posledice včerajšnjega neurja na območju Slovenj Gradca

V sinočnjem neurju z dežjem je največ škode utrpelo povodje reke Mislinje. Prve težave so se na lokacijah v vaških skupnostih Turiška vas, Legen, Šmartno in Pameče pričele nekaj po 19. uri.

Največ povzročene škode beležijo v VS Šmartno in Turiška vas, kjer so naplavine drevja skoraj uničile most, deroča reka Mislinja pa je zaradi otežene pretočnosti pod mostom pričela ogrožati stanovanjsko hišo na Brdah. Gasilci PGD Legen so preprečili večjo škodo pri domačiji v Golavabuki, kjer je tudi odneslo del ceste.

V Tomaški vasi je reka Mislinja poškodovala objekt kulturne dediščine, Herčevo žago in mlin, v okolici je odneslo most in zalilo nekaj objektov. Veliko posredne škode pa je povzročeno tudi na kmetijskih zemljiščih, saj je razlita voda nanašala naplavine, kar je deloma uničilo pridelek, povzroča pa tudi preglavice kmetom pri obdelovanju teh zemljišč.  

V akcijo omejevanja posledic neurja so se vključila prostovoljna gasilska društva Pameče -Troblje, Legen, Šmartno, Turiška vas, Šmartno. Gasilci PGD Slovenj Gradec so v večernem času posredovali tudi pri dveh težjih prometnih nesrečah, pri nesreči na Vrhah so jih pri tem pomagali tudi gasilci PGD Sele-Vrhe

Zaradi nevarnosti je bil v večernih urah sprožen tudi zvočni signal za nevarnost ob naravnih nesrečah, gasilske ekipe pa so bile aktivirane in s posredovanjem preprečile še večjo škodo. 

Preberi še: To je za seboj pustilo nedeljsko neurje na Koroškem. Na območju mislinjske občine za 2 milijona evrov škode (VIDEO in FOTO)

Danes so si štab Civilne zaščite in občinske strokovne službe s podžupanom dr. Petrom Pungartnikom na terenu ogledali povzročeno razdejanje, poteka pa tudi ocena poplavne škode, preliminarne ugotovitve o obsegu in znesku povzročene škode bodo znane v prihodnjih dneh.

VIR: Dušan Stojanovič, MO Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
2 let nazaj

Mogoče se je za vprašat, od kod toliko hlodov debeline pol metra in dolžine 4 metre, zabijali so se vsevprek. A jih je kdo kar v graben naložil, kjer so čakali odvoz? Neresno in kaznivo! Malo raziskat.

Dogodki

V sinočnjem neurju z dežjem je največ škode utrpelo povodje reke Mislinje. Prve težave so se na lokacijah v vaških skupnostih Turiška vas, Legen, Šmartno in Pameče pričele nekaj po 19. uri.