Teden restavracij v pričakovanju novega rekorda

Hisa Ancka september 2020 86
Tednu restavracij se že petič pridružuje tudi Hiša Ančka iz Slovenj Gradca.

Ljubitelji kulinarike lahko od včeraj pa vse do 18. oktobra ponovno uživajo v tednu restavracij, v katerem lahko preizkusijo ponudbo v 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah, med njimi je sedem novincev. Že petič pa se akciji pridružuje tudi Hiša Ančka iz Slovenj Gradca.

V spomladanskem tednu restavracij, ki ga je karantena zaradi koronavirusa z začetka prestavila na konec pomladi, je bilo število gostov rekordno in je prvič doseglo številko 50.000, poroča STA.

“Ker pa je jesenska akcija vedno še bolj množična, lahko v letu 2020 pričakujemo novi rekord obiskanosti Tedna restavracij – več kot 100.000 gostov,” so ob napovedi datuma jesenske akcije izpostavili organizatorji, podjetje Vivi.

Osnovna cena menija, ki ga ponujajo tudi v tokratnem tednu restavracij ostaja 19 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo lahko znašala 25 evrov. Organizatorji so ponosni, da je med sodelujočimi restavracijami 30 takih, ki so si prostor izborili tudi v slovenski izdaji Michelinovega vodnika.

V Tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po enotni ceni.

Preberite še: V Hiši Ančka od oktobra v ponudbi vrhunska kulinarika po prijazni ceni

VIR: STA, rtvslo.si

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.