Search
Close this search box.

Teden restavracij v pričakovanju novega rekorda

Ljubitelji kulinarike lahko od včeraj pa vse do 18. oktobra ponovno uživajo v tednu restavracij, v katerem lahko preizkusijo ponudbo v 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah, med njimi je sedem novincev. Že petič pa se akciji pridružuje tudi Hiša Ančka iz Slovenj Gradca.

V spomladanskem tednu restavracij, ki ga je karantena zaradi koronavirusa z začetka prestavila na konec pomladi, je bilo število gostov rekordno in je prvič doseglo številko 50.000, poroča STA.

“Ker pa je jesenska akcija vedno še bolj množična, lahko v letu 2020 pričakujemo novi rekord obiskanosti Tedna restavracij – več kot 100.000 gostov,” so ob napovedi datuma jesenske akcije izpostavili organizatorji, podjetje Vivi.

Osnovna cena menija, ki ga ponujajo tudi v tokratnem tednu restavracij ostaja 19 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo lahko znašala 25 evrov. Organizatorji so ponosni, da je med sodelujočimi restavracijami 30 takih, ki so si prostor izborili tudi v slovenski izdaji Michelinovega vodnika.

V Tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po enotni ceni.

Preberite še: V Hiši Ančka od oktobra v ponudbi vrhunska kulinarika po prijazni ceni

VIR: STA, rtvslo.si