Search
Close this search box.

Svetovni rekorderki podarili dvosed in “zakvačkali” darilo za Večgeneracijski center

Svetovni rekorderki, Anita Kac in Jadranka Smiljić, ki sta Guinnessov rekord v neprekinjenem kvačkanju dosegli letos februarja letos sta “zakvačkali” darilo za Večgeneracijski center.

Za podiranje rekorda sta Korošici porabili štiri kilograme in pol volne, kar znese približno 13.500 metrov. Izdelali sta več kap, šalov, trakcev za ušesa, tudi odejo, Jadranka Smiljić je izdelovala tudi grb Mestne občine Slovenj Gradec, ki pa ga je končala kasneje ter ga podarila županu oziroma občini. Več tukaj.

Guinnessovi rekorderki Anita in Jadranka pa sta sedaj v dar podarili dvosed na katerem sta dosegli svetovni rekord in bo na voljo obiskovalcem večgeneracijskega centra ter kvačkan logotip Večgeneracijskega centra.

Prireditve se je udeležil tudi slovenjgraški župan Klugler, ki je rekorderkama še enkrat čestital in se zahvalil za darilo – tako za grb kot tudi za svetovni rekord, s čimer se lahko ponaša le malokatera slovenska občina.

DARILO VEČGENERACIJSKEMU CENTRU:

Pri tem naj omenimo, da najnovejšo, že 67. izdajo Guinnessove knjige rekordov letos zaznamuje vodilo Odkrij svoj svet. Knjiga prinaša 18 slovenskih rekordov, od tega pet povsem novih, kot sta na primer prvi oče in sin, ki sta na isti tekmi v ragbiju igrala za reprezentanco, in najdaljši maraton v kvačkanju.

Preberite še: Slovenjgraški župan sprejel rekorderki v kvačkanjuKorak za korakom: pot do novega svetovnega rekorda v maratonu neprestanega kvačkanja (VIDEO in FOTO)Korošici sta po 28. urah brez žuljev nakvačkali Guinnessov rekord (VIDEO in FOTO), V novi Guinnessovi knjigi rekordov 18 slovenskih, med njimi tudi koroški

VIR: MOSG

Dogodki