Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan sprejel rekorderki v kvačkanju

Danes je v uradu župana Mestne občine Slovenj Gradec potekal sprejem svetovnih rekorderk v vzdržljivostnem kvačkanju Jadranke Smiljić in Anite Kac.

VIDEO: Nagovor župana MO Slovenj Gradec na sprejemu svetovnih rekorderk v vzdržljivostnem kvačkanju

Anito Kac in Jadranko Smiljić, ki sta 6. februarja v Slovenj Gradcu začeli maraton neprestanega kvačkanja za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, zaključili pa 7. februarja, je danes v Slovenj Gradcu sprejel župan Tilen Klugler. Na dogodku sta se mu pridružila tudi podžupanja Martina Šisernik in podžupan dr. Peter Pungartnik.

VIDEO: Izjava Anite Kac

Uradno potrditev, da sta podrli rekord v neprestanem kvačkanju, sta Korošici prejeli sicer že 24. marca. Ta po njuni zaslugi zdaj znaša 28 ur, kar je štiri ure več, kot naj bi znašal dosedanji rekord. Danes pa sta dosežek proslavili še enkrat.

VIDEO: Izjava Jadranke Smiljić

Pri tem naj spomnimo, da sta za podiranje rekorda porabili štiri kilograme in pol volne, kar znese približno 13.500 metrov. Izdelali ste več kap, šalov, trakcev za ušesa, tudi odejo, Jadranka Smiljić je izdelovala tudi grb Mestne občine Slovenj Gradec, ki pa ga je končala kasneje in danes podarila županu oziroma občini. V 28 urah neprestanega kvačkanja nista spali, sta pa v tem času izkoristili 125 minut odmorov, najdaljša dva odmora sta bila dolga po 15 minut.

VIDEO: Izjava župana Tilna Kluglerja

Na današnji slovesnosti sta rekorderki županu predali certifikat, ki dokazuje, da sta se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Župan pa je njima v zahvalo in kot pozornost podelil priznanje MO Slovenj Gradec. Na koncu pa so vsi skupaj še nazdravili.

Preberite tudi: Korošici sta po 28. urah brez žuljev nakvačkali Guinnessov rekord (VIDEO in FOTO)

Dogodki