Search
Close this search box.

Korošici sta po 28. urah brez žuljev nakvačkali Guinnessov rekord (VIDEO in FOTO)

Danes točno ob 8. uri zjutraj sta se Anita Kac iz Šentjanža pri Dravogradu in Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca po 24. urah neprekinjenega kvačkanja razveselili novega Guinnessovega rekorda v maratonu neprestanega kvačkanja. Vendar to še zanju ni bilo dovolj, na odpiranje šampanjca smo morali počakati do 12.05, ko sta zaključili z več kot 28-urnim maratonom kvačkanja, ki ste ga lahko preko našega Youtube kanala spremljali tudi v živo.

VIDEO: Izjava tekmovalk Jadranke Smiljić in Anite Kac, po končanem več kot 28-urnem neprestanem kvačkanju, pri čemer sta porabili 4,5 kg 13.500 metrov volne.

[aiovg_video id=124060]

V 28. urah in 5 minutah nista Anita in Jadranka niti za minuto zatisnili oči. Tudi noč je kljub manjšim krizam, ki sta jih premagovali s petjem, minila brez spanja. Za odmore sta porabili 125 min, najdaljša sta trajala vsak po 15 min. Ves čas so ob njima, prav tako brez spanja maraton spremljali Zdravko Kac ter Tjaša Rogina in Ernes Knez.

VIDEO: Izjava župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja po doseženem Guinnessovem rekordu Jadranke in Anite

[aiovg_video id=124062]

Za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, s katerim se bosta pridružili 23 slovenskim rekordom, ki jih po podatkih založbe Učila International zajema zadnja izdaja knjige, morata Jadranka in Anita predložiti videoposnetek dogajanja in fotografske dokaze ter seznam vseh narejenih izdelkov, čeprav ni bilo določeno, koliko sta jih morali izdelati.

VIDEO: Odštevanje do konca maratona v neprestanem kvačkanju

[aiovg_video id=124096]

Na dokončno potrditev, ali jima bo vpis v knjigo rekordov uspel, pa bosta morali počakati približno mesec dni. Ampak v Andeškem hramu, kjer je potekal maraton v neprestanem kvačkanju, je bilo že danes nepopisno veselje in vriskanje od zadovoljstva. Tekmovalkama pa so se prišli pokloniti številni podporniki od blizu in daleč.

VIDEO: Kaj vse in koliko izdelkov sta nakvačkali?

[aiovg_video id=124100]

Med neprestanim kvačkanjem pa sta morali neutrudni borki upoštevati še druga pravila, eno od njih pravi, da je moral poskus potekati na javnem mestu, pri čemer so morali voditi poseben dnevnik, ki opisuje napredek poskusa, vključno z odmori in menjavanjem prič.

VIDEO: Vzdušje v Andeškem hramu pred zaključkom podviga

Noro vzdusje pred koncem

20min pred koncem je vzdusje noro!

Objavil/a Koroške Novice dne Petek, 07. februar 2020

Neposredno je bilo v izvedbo vključenih 22 oseb, še osem oseb je bilo vključenih posredno, vseh vpletenih v dogajanje pa je bilo še več. Kvačko sta lahko pletilji odložili le v času počitka. Za vsako opravljeno uro neprestanega kvačkanja je njima namreč pripadalo pet minut počitka.

PREBERITE TUDI: Korak za korakom: pot do novega svetovnega rekorda v maratonu neprestanega kvačkanja (VIDEO in FOTO)

Krize sta Jadranka in Anita premagovali s petjem, čas pa so njima krajšali tudi številni obiskovalci, med drugim so ju prišli že včeraj pozdravit župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, podžupanja Martina Šisernik, slovenjgraški svetnik Andrej Breznik, pevka Dunja, ki je ob tej priložnosti zapela tudi Jadranki za njen 40. rojstni dan.

FOTOGALERIJA:

Dogodki