Search
Close this search box.

Število okuženih pri nas narašča. Sledijo novi ukrepi?

Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri 341 osebah, opravljenih je bilo 10.980 testiranj, je objavljeno na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

To je 22 več od četrtka, ko je bilo potrjenih 319 okužb z novim koronavirusom.

Minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin bodo ob 15. uri dali izjavo za medije glede aktualnega stanja v zvezi s koronavirusom. Spremljati jo bo mogoče v neposrednem prenosu na portalu MMC RTV Slovenija ter 3. programu TV Slovenija, so sporočili z Ukoma.

Preberite tudi: V slovenjgraški bolnici, kjer so testirali še 52 oseb, spremenili način dela in Znani so rezultati testiranj iz slovenjgraškega doma starostnikov

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je trenutno zaradi okužbe z novim koronavirusom hospitaliziranih 11 bolnikov, trije manj kot v četrtek, od katerih sta dva v intenzivni enoti in priključena na respirator. Med ostalimi en bolnik potrebuje dodatno oskrbo s kisikom. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Kot so sporočili iz UKC Maribor, je do tega trenutka zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov v domači izolaciji 113 njihovih zaposlenih, pri čemer ne gre le za zdravstveno osebje. Ob tem pričakujejo, da bo po novem opravljenem testu v začetku prihodnjega tedna prva skupina poslanih v izolacijo znova na delovnem mestu.

Već informacij sledi.

Vir: NIJZ, STA

Dogodki