Search
Close this search box.

Znani so rezultati testiranj iz slovenjgraškega doma starostnikov

Po nekaj izvedenih testih na okužbo z novim koronavirusom so zaposleni in stanovalci iz Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec, negativni.

Včeraj so iz slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov sporočili, da natančno upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Opravili pa so test pri štirinajstih zaposlenih in pri eni stanovalki, vsi testi pa so se izkazali za negativne.

“Stanovalci so zdravi, v domu smo spremenili organizacijo dela, ponudili smo več individualnega dela, predvsem pa je naša »Ključna oseba« v tej situaciji zelo dobrodošla in stanovalcem nadomešča stike z zunanjostjo, sorodniki….” so sporočili iz doma.

Obisk v domu starostnikov je še vedno prepovedan. Zaposleni pa opozarjajo sorodnike stanovalcev naj v dom ne prinašajo pribolškov, saj je za uporabnike doma ustrezno poskrbljeno. Družinski člani so lahko v stiku s svojimi sorodniki po telefonu in sicer:

• Preko Skypa: Koroški dom starostnikov Slovenj Gradec.

• Preko Vibra: 031 657 644.

• Sorodniki stanovalcev lahko pokličejo vsak dan od 11.00 do 13.00 na tel.: 031 710 483.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler pa je dodal: “Še vedno se izvaja pomoč na domu pri uporabnikih, kjer so te storitve najbolj potrebne, najbolj potrebnim uporabnikom pa se dostavlja tudi hrana. Osebje iz doma je redno v stiku z uporabniki, kjer trenutno ne izvajajo storitve, predvsem v smislu podpore in ponudbe storitev, če bo le ta nujno potrebna.”

VIR: Koroški dom starostnikov, FB Tilen Klugler

Dogodki