Search
Close this search box.

Starši obupani: Koroško podjetje zamaškov za dobrodelne namene ne bo več zbiralo

MPI Reciklaža, podjetje skupine Tab, ki je bilo eno vodilnih pri prevzemanju in predelavi plastičnih zamaškov, je organizatorje zbiranja zamaškov obvestilo, da zaključuje s prevzemi zamaškov.

Podjetje je od leta 2007 predelalo nekaj manj kot 3400 ton zamaškov in tako doniralo 950.000 evrov.

Kot poroča STA je glavni razlog sprememba tehnologije predelave plastičnih izdelkov, kar podjetju ne omogoča več ustrezne predelave plastičnih zamaškov. To naj bi v sporočilu organizatorjem zbiranja zamaškov zapisali v podjetju.

Kot še poroča STA, je organizator zbiranja zamaškov lahko kdorkoli, vendar pa lahko sredstva za zbrane zamaške podjetje MPI reciklaža nakaže izključno organizacijam s humanitarno dejavnostjo.

BREZ ODGOVORA

Za pojasnila smo se obrnili na MPI tudi mi, vendar nam ne pisno in ne ustno do objave prispevka še niso odgovorili. Vprašanja smo poslali 21.5.2019, kasneje jih poskusili tudi doklicati, ter pridobiti odgovore, vendar brez odziva.

Starši otrok z redkimi boleznimi, ki so si z zbiranjem zamaškov prislužili kakšen evro za dodatne terapije pa so sedaj, kot pravijo, obupani.

Naj še spomnimo, da smo tudi v akciji pomagajmo Lovru iz Dravograda z vašo pomočjo zbrali veliko zamaškov ter s tem Lovru omogočili kar nekaj terapij.

VIR: STA

Dogodki