Šola zdravja Javornik praznovala drugi rojstni dan

16. marca je svoj drugi rojstni dan praznovala Šola zdravja Javornik, ki je le ena izmed 230 skupin v 82 slovenskih občinah.
Javornik-Ravne-na-Koroskem

Njihova osnovna dejavnost je jutranja telovadba “1000 gibov”. Tako člani ohranjajo in izboljšujejo svoje zdravje. Glavni namen društva je skrb za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjanje zdravja, povečevanje deleža gibalno aktivnega prebivalstva, vračanje volje do življenja osamljenim in starejšim osebam. Poleg omenjenega s telovadbo krepijo psihofizično kondicijo starejših, preprečujejo potek kroničnih bolezni ter prispevajo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj.

Njihov prepoznavni znak je oranžna barva in razgibavanje vsako jutro, katerega izvajajo usposobljeni prostovoljci s pomočjo strokovno izobraženega kadra. 

VIDEO: Šola zdravja Javornik je praznovala drugi rojstni dan:

Preberite še: Na Koroškem možnost jutranje vadbe “1000 gibov” v štirih občinah, na devetih različnih lokacijah

Javorniško Šolo zdravja pa že od vsega začetka spremljajo tudi pri ALP Peca in informacijski točki Europe Direct Koroška, s katerimi so v minulih dveh letih nanizali pester nabor lepih skupnih trenutkov. Med drugim so v okviru mednarodnega Erasmus+ projekta “ProAge”, Priprava na aktivno staranje, skupaj tekli, se sprehajali, delali jogo in vaje po metodi tisoč gibov tudi z najmlajšimi v vrtcu. Na dan slovenskega športa in ob evropskem dnevu jezikov so se z Europe Direct Koroška učili novih jezikov in telovadili z mladino. Pri projektu LAS Mežiške doline “Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih” pa so s promocijo kolesarjenja razgibali noge še na kolesih.

VIR: Europe Direct Koroška, Šola zdravja

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.