Slovenjgraški župan Klugler obdaril vrtčevske otroke

Danes je slovenjgraški župan Tilen Klugler obdaril otroke v VVZ Slovenj Gradec. Pred centralno enoto na Maistrovi so mu najmlajši priredili krajši program.
131891481_2900727256917293_4394024791339811699_o

Na občini so pojasnili, da so podarili darila, gre za motorične pripomočke, s katerimi bo poskrbljeno za izvrstno razgibavanje otrok. Igrače so financirali s sredstvi, ki bi bila sicer porabljena za izvedbo božično novoletnih prireditev, a so jih morali zaradi epidemije odpovedati. Otroci so se daril razveselili, župan pa je ob tem poudaril, da je v teh časih še posebej pomembna skrb za najmlajše, ki jim epidemija povzroča precejšen strah in socialno stisko.

Vrtčevski otroci so se razveselili daril:

Na občini so še dodali, da so bila darila nakupljena in dostavljena v sodelovanju z javnim zavodom Spotur.

Slovenjgraška občina bo v tem času z neizkoriščenimi načrtovanimi sredstvi finančno pomagala tudi trem družinam in na tak način nekoliko omilila stisko ob finančni negotovosti. Ob siceršnji skrbi (zavetišče za brezdomce, delilnica hrane, finančne dotacije, plačilo obveznega zdravstvenega zavarovanja za nezaposlene ipd.) za pomoči potrebne, se tako tudi lokalna skupnost pridružuje mnogim prostovoljnim in organiziranim humanitarnim aktivnostim, katerih namen je lajšati finančne in socialne težave, s katerimi se soočajo mnogi občani tudi sicer, ne le v času epidemije, so še dodali na občini.

Preberite še: V MO Slovenj Gradec bodo denar za prireditve namenili otrokom za darila in pomoči potrebnim družinam

VIR: MOSG

Preberi še:  V Sloveniji leta 2019 zavrgli 12,3 kilograma oblačil na prebivalca

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun