Search
Close this search box.

V MO Slovenj Gradec bodo denar za prireditve namenili otrokom za darila in pomoči potrebnim družinam

V MO Slovenj Gradec so sklenili, da bodo neporabljena proračunska sredstva, ki so jih letos načrtovali za različne dogodke in prireditve v decembru, podarili otrokom in pomoči potrebnim družinam.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je s sodelavci na včerajšnji novinarski konferenci predstavil aktualne in načrtovane naložbe v MO Slovenj Gradec. Med drugim je omenil, da so v proračunu za leto 2021 predvidena sredstva za sofinanciranje aktivnosti predšolskih in šolskih otrok, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Z direktorico JZ Spotur Marijo Lah pa sta novinarje seznanila tudi z novico, da bodo denar, ki bi ga v “normalnih” časih porabili za pripravo decembrskih prireditev namenili za obdarovanje otrok in pomoči potrebnim družinam.

Lahova je med drugim povedala, da bo letošnji december v Slovenj Gradu drugačen, “veliko se bo dogajalo preko spleta”. V tem tednu je zaživela nova praznična spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri se bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice.

Bo pa v mestnem jedru Slovenj Grada od 15. decembra dalje postavljena praznična Božična vas z božično – novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Organizatorji pripravljajo tudi decembrsko nagradno igro Mestni vrtiljak, s katero želijo občane vzpodbuditi k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru. Pripravili bodo lepe praktične nagrade.

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na vnaprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih.

31. decembra bodo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

Ker pa bo strošek decembrskega praznovanja veliko nižji, kot pa je bilo predvideno, bo Mestna občina Slovenj Gradec denar, ki bi ga drugače porabila za pripravo prireditev, namenila za obdarovanje otrok.

Kot je pojasnila direktorica Spoturja, bodo obdarili vse enote vrtcev. Zanje bodo nakupili nekaj materiala za ustvarjanje, ki ga bodo otroci lahko porabili po sprostitvi vladnih ukrepov na enak način, kot bi ga lahko te dni v času veselega decembra, je dejal Klugler.

V dogovoru s Centrom za socialno delo in v sodelovanju z območno enoto Rdečega križa pa bodo po besedah Lahove posebna sredstva namenili vsaj trem družinam v stiski. Kot je pojasnil župan, so jim predlagali tri družine, v kakšni obliki jim bodo pomagali, ali bo to finančno ali z različnimi darilnimi boni, bodo javnosti sporočili naknadno. So pa po navedbah župana za te tri družine namenili znesek 5.000 evrov.

Dogodki

V MO Slovenj Gradec so sklenili, da bodo neporabljena proračunska sredstva, ki so jih letos načrtovali za različne dogodke in prireditve v decembru, podarili otrokom in pomoči potrebnim družinam.