Search
Close this search box.

Slovenjgraška občina bo v celoti financirala plavalne tečaje za otroke ter sofinancirala tečaje smučanja

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil aktualne in načrtovane naložbe v MO Slovenj Gradec. Med drugim pa je omenil tudi, da so v proračunu za leto 2021 predvidena sredstva za sofinanciranje aktivnosti predšolskih in šolskih otrok.

Slovenjgraški občini se prihodnje leto obeta rekordno visok proračun, vanj pa so vključena tudi sredstva za financiranje plavalnih tečajev in delno sofinanciranje smučarskih tečajev. Mestni svetniki bodo predlog proračuna sicer potrjevali na seji 21. decembra.

“Tudi za leto 2021 smo v proračunu uspeli obdržati ali na novo vnesti kar nekaj novih postavk, s katerimi se ves čas trudimo izboljševati bivanjske standarde v naši mestni občini. Pomembna novost, ki nam jo je uspelo zagotoviti, je sofinanciranje aktivnosti športnega opismenjevanja za naše predšolske otroke. V celoti bomo namreč financirali tečaje plavanja za naše najmlajše ter delno sofinancirali tudi tečaje smučanja,” je povedal Klugler, ki je novico najprej razkril na dopoldanski novinarski konferenci, kasneje pa jo je delil še z uporabniki družbenega omrežja Facebook.

“Zavedamo se namreč, da so plavalne veščine življenjskega pomena, znanje smučanja pa je ob naravnih danostih, ki jih imamo, čudovita priložnost in način preživljanja prostega časa v naravi. Če nam epidemija torej ne bo preprečila tovrstnih aktivnosti v letu 2021, bodo naši najmlajši lahko uživali tako v bazenih kot tudi na snegu,” je odločitev pojasnil župan.

In dodal, da so zagotovljena tudi sredstva za sofinanciranje šolskih potrebščin za otroke prve triade.Srčno pa si želim, da bi jih dejansko lahko v letu 2021 uporabljali skupaj z vrstniki, v šolskem okolju in ne več od doma. Vsem staršem torej želim, da bi se lahko v prihajajočem letu nekoliko oddahnili od šolskih obveznosti, otroke pa predali v varstvo in oskrbo zavzetim vzgojiteljicam ter učiteljicam, ki si pouka želijo vsaj tako tako močno, kot si ga želijo naši najmlajši,” je sklenil Klugler.

Klugler pa je tudi omenil, da so bili na zadnji seji OS bili primorani dvigniti cene storitev vrtcev. “Pa ne zato, ker bi želeli mi, ampak ker nam to narekuje državna zakonodaja,” je pojasnil Klugler in dodal, da gre približno za dober odstotek povišice na položnicah pri starših. Več o novih cenah si lahko preberete TUKAJ.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu blizu rešitvi za odpadno blato iz čistilne naprave

Dogodki

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil aktualne in načrtovane naložbe v MO Slovenj Gradec. Med drugim pa je omenil tudi, da so v proračunu za leto 2021 predvidena sredstva za sofinanciranje aktivnosti predšolskih in šolskih otrok.