Search
Close this search box.

Slovenjgraški svetniki potrdili osnutek prvega rebalansa letošnjega proračuna

Svetniki so na seji, ki je potekala v sredo potrdili osnutek prvega letošnjega rebalansa proračuna občine.

V osnutku prvega letošnjega rebalansa proračuna občine se v primerjavi z obstoječim proračunom zvišujejo prihodki za 2,7 odstotka in odhodki za 4,7 odstotka, in sicer slednji na rekordnih 28,9 milijona evrov.

Slovenjgraška občina po zvišanju povprečnine letos iz tega naslova prejme dobrih 600.000 evrov več, kot je načrtovala v prvotnem proračunu. Del odhodkov se znižuje zaradi odpovedi nekaterih večjih prireditev, ki so jih načerovali v občini, zaradi epidemije novega koronavirusa.

Med novimi odhodki pa sta sofinanciranje izgradnje krožišča v Šmartnem (196.000 evrov) in nakup dodatnega zemljišča med nastajajočim bazenskim kompleksom in Mercatorjem (280.000 evrov), je pojasnil župan Klugler.

Župan je še dodal, da to verjetno ni zadnji rebalans, saj se bodo morali jeseni prilagajati nastalim razmeram.

Pri tem naj spomnimo, da je država v drugem protikoronskem zakonu z zvišanjem povprečnine občinam zagotovila več sistemskih sredstev za izvajanje obveznih nalog. Skupno bodo občine letos prejele okoli 73 milijonov evrov sredstev več, po podatkih ministrstva za finance pa so poračun za prve štiri mesece že prejele. Več tukaj.

Preberite še: Slovenjgraški svetniki podprli pobudo za znižanje sejnin, Gradnja krožišča v Šmartnem že v polnem teku (FOTO), Kaj pravi župan Klugler glede skakalnice v bazenskem kompleksu?.

Dogodki